Rebels trio tekent overeenkomst tegen VS

zondag 30 april 2006 10:03 | Frank | 2427 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

HAVANA - De linkse leiders van Cuba, Bolivia en Venezuela hebben zaterdag in de Cubaanse hoofdstad Havana een handelsovereenkomst getekend die bedoeld is om de invloed van de Verenigde Staten in Zuid- en Midden-Amerika in te perken. Het „Bolivaars Alternatief voor Amerika” zou een socialistisch alternatief moeten zijn voor de plannen van de Verenigde Staten voor een vrijhandelszone in het gebied.


De overeenkomst heeft tot doel om de handelstarieven die tussen de drie landen gelden te verminderen. Daarnaast willen de ondertekenaars ook de werkgelegenheid bevorderen en het analfabetisme bestrijden, zo meldde zondag de BBC.

De Venezolaanse president Chavez is een verklaard tegenstander van de VS die in de Cubaanse leider Castro een dankbare medestander heeft gevonden. De Boliviaanse president Morales heeft zich sinds zijn verkiezing eerder dit jaar eveneens ontpopt als een criticus van de VS.

Bron: Telegraaf / Teletekst

 Quote

The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.
Albert Einstein