Bush wil hardhandige ondervragingen legaliseren

donderdag 14 september 2006 21:30 | Frank | 2728 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Amerikaanse president George Bush zal elk wetsvoorstel tegenhouden dat zijn plannen doorkruist om hardhandige ondervragingen van gevangenen te legaliseren. Dat heeft hij donderdag gezegd na overleg met Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden.


Opnieuw werd duidelijk dat de Republikeinen onderling verdeeld zijn over het voornemen van Bush. Voormalig minister van buitenlandse zaken Colin Powell liet weten dat het Congres Bush' voorstel om de Geneefse Conventies anders te interpreteren, moet tegenhouden. Drie Republikeinse senatoren, onder wie John McCain, verzetten zich tegen het plan van Bush.

De wereld begint te twijfelen aan de morele basis van de oorlog tegen het terrorisme, schreef Powell, die nog onder Bush diende, in een brief aan McCain. Het opnieuw interpreteren van de Conventie van Geneve  zal die twijfel volgens Powell alleen maar voeden.

Bron: Trouw
Externe link: http://www.trouw.nl

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh