Bush wil hardhandige ondervragingen legaliseren

Thursday 14 September 2006 21:30 | Frank | 2423 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Amerikaanse president George Bush zal elk wetsvoorstel tegenhouden dat zijn plannen doorkruist om hardhandige ondervragingen van gevangenen te legaliseren. Dat heeft hij donderdag gezegd na overleg met Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden.


Opnieuw werd duidelijk dat de Republikeinen onderling verdeeld zijn over het voornemen van Bush. Voormalig minister van buitenlandse zaken Colin Powell liet weten dat het Congres Bush' voorstel om de Geneefse Conventies anders te interpreteren, moet tegenhouden. Drie Republikeinse senatoren, onder wie John McCain, verzetten zich tegen het plan van Bush.

De wereld begint te twijfelen aan de morele basis van de oorlog tegen het terrorisme, schreef Powell, die nog onder Bush diende, in een brief aan McCain. Het opnieuw interpreteren van de Conventie van Geneve  zal die twijfel volgens Powell alleen maar voeden.

Bron: Trouw
Externe link: http://www.trouw.nl

 Quote

Als je wilt dat de wereld liefdevol en mededogend wordt, moet je zelf liefdevol en mededogend worden. Als je de angst in de wereld wilt verminderen, moet je je eigen angst verminderen.
Gary Zukav