Nederland wordt belaagd door ufo's

Wo 22 Maart 2006 10:19 | Frank | 18420 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Nederland wordt belaagd door ongeïdentificeerde vliegende objecten (ufo's). Dat blijkt althans uit cijfers van de Ufo-werkgroep Nederland (UWN). In totaal werden er vorig jaar 112 ufo's waargenomen, tegen 68 een jaar eerder. Onder andere in Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Limburg werden opmerkelijk meer ufo's gemeld.

De UWN registreert, onderzoekt en probeert verklaringen te vinden voor de waargenomen ufo's. Burgers die ze zien vliegen, kunnen dit via internet of de 'Ufoon' aan de ufo-werkgroep melden. Voor de forse toename van het aantal waarnemingen heeft de UWN geen duidelijke verklaring. "De kans dat mensen een buitenaards ruimteschip hebben gezien, is heel, heel klein. In de praktijk zijn de meeste ufo's niet meer dan lichtschijnselen van discoshows of industriële activiteiten, en daar zijn er nogal wat van in Zuid-Holland. Dat zou dus een verklaring kunnen zijn voor de stijging. Een andere verklaring is het weer: in een jaar met veel heldere luchten worden altijd meer ufo's waargenomen dan in een jaar met veel grauwe luchten", verklaart woordvoerder Frits Westra.

De UWN sluit het bestaan van buitenaardse ruimteschepen niet per definitie uit, al heeft ze in haar 11-jarig bestaan geen aanwijzingen gevonden voor het bestaan ervan. Het toegenomen aantal is overigens des te opmerkelijker aangezien in Groot-Brittannië het afgelopen jaar juist veel minder ufo's zijn gezien.
Bron: FOK!