Firefox 1.5 verbreekt downloadrecord versie 1.0

vrijdag 2 december 2005 11:17 | Frank | 2373 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
In de eerste 24 uur nadat de nieuwe versie van Mozilla's Firefox is uitgebracht, is de opensourcebrowser ruim anderhalf miljoen keer gedownload.

Dit is een half miljoen meer dan het aantal keren dat versie 1.0 van de site geplukt werd in de eerste dag van zijn leven. De eerste versie van Firefox werd een miljoen keer gedowload in de dag die volgde na de campagne om geld in te zamelen voor een advertentie in de New York Times.

De website SpreadFirefox is offline gehaald om de laatste aanpassingen te maken voor een grootschalige marketingcampagne. Volgens een blog van een van de onderdirecteuren van Mozilla wordt de nieuwe versie nu door ruim twee miljoen mensen gebruikt, een record in vergelijking met Firefox 1.0.

Vorig jaar passeerde de browser in de eerste maand de mijlpaal van 10 miljoen downloads. In mei van dit jaar, een half jaar later, werd de 50 miljoen downloads gehaald en in oktober werd de 100 miljoenste download meegemaakt.
Bron: Bart Veldstra

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent