Firefox 1.5 verbreekt downloadrecord versie 1.0

vrijdag 2 december 2005 11:17 | Frank | 2530 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
In de eerste 24 uur nadat de nieuwe versie van Mozilla's Firefox is uitgebracht, is de opensourcebrowser ruim anderhalf miljoen keer gedownload.

Dit is een half miljoen meer dan het aantal keren dat versie 1.0 van de site geplukt werd in de eerste dag van zijn leven. De eerste versie van Firefox werd een miljoen keer gedowload in de dag die volgde na de campagne om geld in te zamelen voor een advertentie in de New York Times.

De website SpreadFirefox is offline gehaald om de laatste aanpassingen te maken voor een grootschalige marketingcampagne. Volgens een blog van een van de onderdirecteuren van Mozilla wordt de nieuwe versie nu door ruim twee miljoen mensen gebruikt, een record in vergelijking met Firefox 1.0.

Vorig jaar passeerde de browser in de eerste maand de mijlpaal van 10 miljoen downloads. In mei van dit jaar, een half jaar later, werd de 50 miljoen downloads gehaald en in oktober werd de 100 miljoenste download meegemaakt.
Bron: Bart Veldstra

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‘wereldbeeld’. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.