Relaties van vermoorde actievoerder openen website

Ma 9 Januari 2006 22:53 | Frank | 2907 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Familie en vrienden van de in november vermoorde Nijmeegse activist Louis Sévèke hebben zaterdag een website geopend om informatie over de persoon en de moord bekend te maken. De familie heeft dat gedaan, omdat er veel onrust en maatschappelijke commotie is over het politieonderzoek, aldus een verklaring.

Louis Sévèke werd op 15 november ‘s avonds in Nijmegen op straat doodgeschoten. Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord zegt nog steeds niet te weten in welke hoek de dader gezocht moet worden. Sévèke had vijanden in kringen van geheime diensten, maar zijn dood kan ook met zijn privéleven te maken hebben gehad. De familie stelt dat ‘zij geen zicht hebben op de voortgang van het onderzoek en zich daar dan ook niet over willen uitlaten’, zo staat op de site: http://www.louisseveke.nl

Politie en justitie hebben verklaard dat sommige getuigen die zij willen horen, nauwelijks meewerken. De getuigen, grotendeels afkomstig uit de linkse actiewereld waar Sévèke zijn vriendenkring had, wantrouwen de politie en hullen zich in stilzwijgen. Anderen willen elke vraag eerst bespreken met een juridische raadgever, aldus een woordvoerder van het onderzoeksteam.

Familie en vrienden, die zich samen de steungroep noemen, stellen op de site dat zij begrip hebben voor de ‘moeilijke afweging dat informatie ook anders kan worden gebruikt.’ De steungroep heeft de indruk dat getuigen juist wel zoveel mogelijk meewerken en hun reserves ten opzichte van de politie laten varen, juist omdat het belang van het oplossen van de moord voorop staat.

Volgens de makers van de site wordt van verschillende kanten geprobeerd het verleden van Louis Sévèke en zijn manier van leven in een verkeerd daglicht te stellen. De informatie op internet moet daaraan een einde maken. Bovendien hoopt de steungroep dat de site nuttige tips voor het politieonderzoek oplevert.
Bron: Volkskrant