Bush: moslimextremisten zijn fascisten

vrijdag 1 september 2006 10:07 | Frank | 2875 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen
De moslimextremisten die de Verenigde Staten bedreigen zijn de opvolgers van Amerika's vijanden uit de 20ste eeuw: de fascisten, nazi's, communisten en andere aanhangers van totalitaire ideologieën. Dat heeft de Amerikaanse president George Bush donderdag gezegd in Salt Lake City, in de eerste van een reeks speeches in aanloop naar de Congresverkiezingen over twee maanden. "De oorlog die we vandaag vechten is meer dan een militair conflict", zei Bush tegen duizenden veteranen. "Het is de doorslaggevende ideologische strijd van de 21ste eeuw."

Zelfs in Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah, was het bezoek van Bush niet onomstreden. In geen enkele andere staat was de marge waarmee Bush in 2004 de presidentsverkiezingen won zo groot; desondanks leidde de burgemeester van Salt Lake City, de Democraat Rocky Anderson, woensdag een protestmars van duizenden anti-Bush demonstranten. Anderson noemde Bush een oneerlijke, oorlog stichtende en mensenrechten schendende president.

Bush omschreef de plegers van de aanslagen van 11 september 2001, de Hezbollah-strijders die raketten op Israël afvuren en de terroristen die vliegtuigen willen opblazen boven de Atlantische Oceaan als onderdeel van een wereldwijd netwerk van radicalen, die met geweld iedereen uit de weg ruimen die zich verzet tegen hun totalitaire ideologie. Ze hebben gemeen dat ze er allemaal vast van overtuigd zijn dat vrije samenlevingen een obstakel vormen voor de realisatie van hun verwrongen interpretatie van de islam, zei Bush.

Slechts een derde van de Amerikanen staat achter de manier waarop Bush de oorlog in Irak aanpakt dan wel is tevreden over zijn prestaties als president in het algemeen. Zulke statistieken baren de Republikeinen zorgen; graag zouden ze de meerderheid in het Congres behouden. Een meerderheid van de Amerikanen steunde de reactie van Bush op de aanslagen van 11 september, bijna vijf jaar geleden, en de speech van Bush was mogelijk bedoeld om hen hieraan te herinneren.
Bron: Nieuws.nl

Reacties

  Burgemeester Salt Lake City houd toespraak over Bush.

  vrijdag 1 september 2006 00:00 | Truthseeker |

  Salt Lake City Mayor Denounces Bush As Traitor Who Should Be Tried For Crimes Against Humanity


  (video)


   


  De angst van de machthebbers !

  vrijdag 1 september 2006 12:00 | toulouse |

  Sinds de W.O 2 heeft de VS en vooral de zich toen uitbreidende oorlogsindustrie overal ter wereld  absoluut een vijandsbeeld nodig, alleen al om die wereldomvattende industrie aan de gang te houden.  Nu de SU. niet langer de grote boeman is,zijn het zogenaamde terroristen van allerlei kunne ( vooral de islam is hier geviseerd)die deze rol overnemen. Eigenlijk zijn het vooral machtige kapitaalkrachtige groepen die de rijkdommen van de planeet willen beheren voor eigen gewin, ten koste van de volkeren in wier landen deze rijkdommen zich bevinden.


  Geen normaal denkend mens kan hier niet mee akkoord gaan, en dus zijn deze mensen ook potentiele vijanden van die groepen.


  We zijn niet machteloos als we samenspannen . Wij zijn tenslotte DE meerderheid. Wij willen vrede en welvaart voor iedereen ongeacht afkomst of geloof.  Geloof geen ENKELE politieker, het zijn slechts marionnetten van multi-nationals en grote finaanciele groepen.