De Roy eist verklaring Margarita in dna-rel

Vr 10 Maart 2006 10:55 | Frank | 4419 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn eist een schriftelijke bekentenis van prinses Margarita dat zij geheel vrijwillig dna-materiaal heeft afgestaan voor een onderzoek naar de afstamming van de koninklijke familie.


De prinses weigert hierop in te gaan, waardoor de dna-rel nu toch een prominente rol gaat spelen in de rechtszaak die Margarita tegen haar bijna ex-echtgenoot heeft aangespannen. Eerder had Margarita aangekondigd dat ze de dna-kwestie zou meenemen in die rechtszaak, maar daarvan heeft ze afgezien.

De Roy neemt daar geen genoegen mee. Hij komt met de dna-affaire op de proppen als tegenvordering in het kort geding van 30 maart. Daarin eist Margarita dat De Roy de bandjes en transcripties afstaat die hij zou hebben van het heimelijk door de prinses opgenomen gesprek met koningin Beatrix.

In een verklaring die De Roy bij de rechter wil afdwingen, staat dat Margarita in 2003 wel degelijk het dna-materiaal afstond. Hij zegt daarvoor het bewijs te hebben. Verder wil hij de prinses laten verklaren: "Ik meende te weten dat mijn familie geen Oranje bloed had en dat mijn tante Beatrix, de Koningin, en mijn moeder, prinses Irene, op geen enkele wijze afstammelingen van koning Willem I zijn."
Bron: Jan-Kees Emmer en Joost de Haas / de telegraaf