Verdachte van "˜busstationincident aangehouden

Wo 13 September 2006 08:22 | Frank | 3011 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Eindhoven - Dinsdagmorgen om 7.30 uur is op de N279 bij Asten, ter hoogte van verkeersplein het Ei van Ommel, een 23-jarige Pool, zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij zou maandagmiddag onder verdachte omstandigheden drie tassen in een bus van het openbaar vervoer achtergelaten hebben.

Maandagmiddag rond 15.30 uur kwam een man op busstation Neckerspoel in Eindhoven een autobus van het openbaar vervoer binnen. Hij kocht van de chauffeur een kaartje, zette drie tassen in de autobus, stapte uit en liep het NS-station in. De buschauffeur vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Het busstation werd ontruimd en de tassen werden door de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) onderzocht. De tassen bevatten geen explosieven of andere gevaarlijke stoffen.

De politie heeft meteen een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek gedaan. Uit het onderzoek kwam een signalement van de man. Dat signalement is verspreid onder de politiemensen. Een surveillance-eenheid zag dinsdagmorgen in de berm van de N279 een man die aan het signalement voldeed. De man is naar het politiebureau gebracht. Al snel bleek dat het de gezochte man was en dat hij geestelijk in de war was. De man is bekeken door de GGD en de GGzE. De conclusie is dat de man doordat hij enkele dagen zijn medicijnen niet heeft ingenomen geestelijk in de war raakte.

Hij is vrijwillig opgenomen en gaat morgen voor behandeling terug naar Polen. Hijzelf verklaarde dat hij met de bus mee wilde gaan, maar op het moment dat hij zijn tassen neerzette, hoorde hij in zijn hoofd een stem die zei dat hij de bus uit moest gaan. Er was geen kwade opzet van de man.
Bron: blikopnieuws.nl