Kardinaal wil verbod op The Da Vinci Code

Ma 8 Mei 2006 08:35 | Frank | 2512 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De Nigeriaanse kardinaal Francis Arinze vindt dat de film The Da Vinci Code de rechten van de gelovigen schendt. Hij roept de katholieken daarom op om via de rechter een verbod af te dwingen. Arinze doet zijn uitlatingen in een documentaire van de Amerikaanse journalist Mario Biasetti.

In The Da Vinci Code, naar het succesvolle boek van schrijver Dan Brown, wordt een omstreden interpretatie gegeven van het leven van Jezus Christus. Dat is tegen het zere been van Arinze, die stelt dat de filmmakers respect moeten tonen en 'onze' stichter Jezus Christus moeten respecteren. De christenen kunnen "niet met de handen over elkaar blijven zitten en zeggen: Wij moeten vergeven en vergeten", meent Arinze. De 73-jarige kardinaal is de president van de Vaticaanse congregatie voor de goddelijke eredienst en daarmee de belangrijkste Afrikaan in het centrale bestuursorgaan van de Rooms-Katholieke Kerk. Na het overlijden van Paus Johannes Paulus II werd hij veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe paus.

Arinze is overigens niet de eerste representant van de Rooms-katholieke kerk die te hoop loopt tegen het verhaal van Brown. In maart 2005 stelde de Italiaanse kardinaal Tarcisio Bertone dat iedere christen het boek links moest laten liggen. Vorige maand eiste de religieuze groepering Opus Dei dat producent Sony Pictures de film vooraf moet laten gaan door een disclaimer, waarin wordt medegedeeld dat de film gebaseerd is op fictie. Of dit dan bij de bijbel ook zal gebeuren is nog onduidelijk. De film van regisseur Ron Howard zal op 17 mei op het jaarlijkse filmfestival van Cannes in première gaan.

Bron: FOK!

Reacties

  da vinci code waar of niet ?

  Ma 8 Mei 2006 20:07 | toulouse |

  Nou moe..., zijne eminentie vindt dus dat alles wat niet strookt met zijn verhaal leugens zijn ???is de tijd van censuur terug ? gaan we weer naar de middeleeuwen ? de brandstapel voor die ketters . Alleen de RKK heeft de waarheid in pacht  Nee maar wasdanu No


  Kardinaal wil verbod.

  Vr 26 Mei 2006 00:06 | Angelique |

  Het boek van Dan Brown heeft naar mijn idee iets in het daglicht gezet. namelijk de verborgen angst en van de diverse Christelijke personen , stel je toch eens voor dat de mens eens zelf nadenkt en vragen durft te stellen.  groetjes Angelique