YaWriter versie 2.0 is beschikbaar en te downloaden

Di 18 November 2008 03:41 | Frank | 3898 keer bekeken | 0 reacties | 5 x aanbevolen

Oké 30 liter koffie, 12 pakken koekjes en de nodige tijd was nodig om tot deze release te komen van YaWriter 2.0

Maar het is, al zeg ik het zelf, zeker de moeite waard geweest.

Als je Live writer van M$ kent dan heb je een idee wat YaWriter is. YaWriter  is een toepassing die je op je computer installeert en waarmee je makkelijk rich content op je weblog kunt publiceren. 

YaWriterPubliceren op de meeste grote weblogservices
WordPress, Wordpress.com, web-log, userland, Joomla en vele andere services worden ondersteund. Heb je nog geen weblog? Met YaWriter kan je er gemakkelijk één maken op de website van YaYaBLa. Onderaan de pagina vind je uitleg over hoe je YaWriter kan instellen.

Gemakkelijk een fascinerend weblog maken
Voeg in een handomdraai foto's, video's, tags en nog veel meer interessante inhoud toe. Gebruik de krachtige functies, zoals tabellen, afbeeldingen en hyperlinks, om items toe te voegen.

Een voorbeeld voordat u uw item verzendt
In YaWriter weet u al hoe uw weblogbericht eruit komt te zien voordat u het verzendt, omdat de sjablonen en opmaak van uw weblog meteen worden weergegeven. (dit werkt niet bij alle blogs)

Uw weblogitems offline opstellen
U kunt ze offline opstellen en publiceren op het moment dat u weer online bent.

Downloaden
Installeren binnen 1minuut!! Dus niet net als bij livewriter 15 minuten....
Totale grote op schijf: 3,65 MB Dus niet 85 net als bij livewriter...

Downloaden: http://yayabla.nl/Files/yawriter-setup.exe

Nieuwe mogelijkheden

  • Tabbed Editor. (meerdere posts tegelijk openen)
  • Copy blog2blog.
  • Youtube filmpjes toevoegen.
  • Direct afbeeldingen uit je YaYaBLa account gebruiken.
  • Tags toevoegen aan je posts.
  • Direct YaYaMail lezen vanuit YaWriter.
  • Absolute positioning van elementen op de pagina.
  • Offline weblogitems samenstellen en opslaan.
  • Meerder theme's XP blauw, XP groen, XP grijs, luna, Whidbey, etc..


Copy blog2blog

Als je beschikt over meerdere blogs dan kan je ook van de ene naar de andere blog kopiëren. Met de handige blog2blog plugin van YaWriter. Het kopiëren van posts is net zo makkelijk als het kopiëren van een bestand op je computer. Je klikt op de grote ronde menu knop, kiest in het menu, "Extra / copy blog2blog" vul in vanuit welke blog je artikelen wil kopiëren en naar welke blog toe selecteer de posts die je wilt kopiëren en druk op "Copy naar doel" De posts worden van de bronblog naar de doelblog gekopiëerd. Door op "Copy naar bron" te drukken worden posts van de doelblog naar de bronblog gekopiëerd. Is dat niet simpel?

Youtube filmpjes toevoegen.
Je ziet een leuk filmpje op youtube en wil dat eigenlijk meteen in je blog posten? kopiëer dan het adres in de adresbalk van je browser. Plak die URL in het daarvoor aangegeven veld in het youtube dialoog venster in YaWriter en klik op OK. Voilá daar is de video.

Direct afbeeldingen uit je YaYaBLa account gebruiken
Je kan normaal afbeeldingen toevoegen aan je posts, door de afbeelding op je computer te selecteren. YaWriter zal dan automatisch het bestand op je blog publiceren. Voor mensen met een YaYaBLa account hebben we ook nog een overzicht van alle foto's die op je blog zijn gepost. Kies hieruit een foto om die in te voegen.

Tags toevoegen aan je posts
Tags toevoegen aan je posts door middel van een tagsmanager. Simpelweg enkele tags invullen en op OK drukken. Wat zijn tags? Tags zijn trefwoorden waarop je gerelateerde posts kan vinden. Tags worden gebruikt op sites als Technorati en natuurlijk op YaYaBLa.

Direct YaYaMail lezen vanuit YaWriter
Als je in het bezit bent van een YaYaBLa account dan kan je ook de mail die je op de site kan ontvangen, nu ook rechtstreeks vanuit YaWriter lezen.

Absolute positioning van elementen op de pagina
Het is nu ook mogelijk om elementen als afbeeldingen en tabellen vast te plaatsen op de pagina. Dit doe je door het element te selecteren en vervolgens op de knop absolute position te drukken. Vervolgens kan je dan het element door middel van je muis op de juiste plaats slepen.

hulp bij instellen van YaWriter

Hoe stel je YaWriter in om op yayabla te publiceren?

Hoe stel je YaWriter in om op wordpress.com of wordpress blogs te publiceren?

Wat heb je nodig om YaWriter in te stellen om op Joomla te posten?

 

Systeemeisen:

 

Operating system: Windows (98, 2000, XP, SERVER 2003, SERVER 2008) met minimaal IE (5.5) geïnstaleerd.

Ondersteund YaWriter ook live spaces van Micro$oft?
No F*CK:)g way!!! Live spaces heeft een geheel eigenwijze manier om posts af te handelen. Micro$oft houd zich nooit aan de spelregels, die het w3c consortium heeft gemaakt, om de communicatie op internet vlekkeloos te laten verlopen. Nee M$ moet altijd een buitenbeentje zijn op dat gebied. Vandaar dat ik géén ondersteuning voor Live spaces heb ingebouwd. Als je wil publiceren op livespaces dan ben je op Livewriter aangewezen.

Disclaimer
Ik zou hier een hele lange disclaimer kunnen plaatsten die dan toch niemand leest uiteindelijk, maar ik kies voor duidelijkheid. DUS!!
Ik ben op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het gebruik van deze software!!

Deze software bevat géén spyware, adware, tupperware :) of anything else ware !!

Contact
Mocht je hulp nodig hebben bij het installeren of het instellen van je blog stuur me gewoon een mailtje op:
YaWriter [add] yayabla.nl, waarbij je [add] natuurlijk vervangt door een apestaartje. Op deze manier krijg ik iets minder spam :)

Bron: YaYaBLa