Vrouw verzint beroving en wurging hondje

Di 20 December 2005 23:39 | Frank | 2467 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
SPIJKENISSE - De 49-jarige gehandicapte vrouw die in november aangifte deed van beroving door twee jongeren, heeft toegegeven dit verzonnen te hebben. De twee jongens zouden bij de beroving het hondje van de vrouw hebben gewurgd. Uit het politieonderzoek blijkt dat de vrouw zelf verantwoordelijk is voor de dood van het hondje, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

  Vrouw verzint beroving en wurging hondje
De politie doet onderzoek op de ‘plaats delict‘ waar het hondje van de gehandicapte vrouw aan zijn einde kwam.

Het OM liet weten dat al „vrij snel” na de aangifte half november twijfels ontstonden over de juistheid ervan. De vrouw verkeert in psychische moeilijkheden, aldus het OM nu. De politie kreeg twijfels over de aangifte van de vrouw toen de verklaringen inconsistent bleken en niet overeenkwamen met aangetroffen sporen. Bovendien had de vrouw tegenover een getuige uit haar omgeving verklaard het verhaal verzonnen te hebben.

Volgens het verhaal van de vrouw was ze in Spijkenisse aangesproken door twee jongeren die geld van haar eisten en haar mishandelden toen ze niets bleek te hebben. Ze zouden het hondje aan zijn riem aan een hek hebben opgehangen.

Uit politieonderzoek blijkt dat het hondje al dood was voordat het aan het hek werd gehangen. Over de precieze doodsoorzaak van het dier wil de woordvoerster van het OM in Rotterdam geen mededelingen doen.

De vrouw had ook verklaard dat zij toen ze uit haar scootmobiel probeerde te komen, viel. Ze belandde daarbij in een greppel en kreeg haar vervoermiddel gedeeltelijk over zich heen. Voorbijgangers troffen de vrouw aan en bevrijdden haar uit haar benarde situatie. Het OM verklaarde dat de vrouw „met opzet, heel bewust” de greppel is ingereden. Onduidelijk is hoelang de vrouw daar gelegen heeft.

Tweede Kamerlid Wilders loofde samen met een sympathisant 10.000 euro uit voor de gouden tip naar de daders en riep Balkenende op het bedrag te vertienvoudigen. Wilders noemt de valse aangifte nu „diep, diep triest”. Maar hij heeft geen spijt van zijn reactie. „Niemand kon dit bevroeden. Het doel was om de daders snel te pakken.”

Ook de lokale afdeling van de Dierenbescherming in Voorne-Putten/Goeree Overflakkee loofde indertijd 500 euro voor de gouden tip.

Het OM heeft nog niet besloten over eventuele vervolging van de vrouw wegens het doen van een valse aangifte.

Bron: Telegraaf