Waar gaat al dat water dan naartoe?

Vr 3 Maart 2006 00:40 | Frank | 2865 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Zuidpool smelt en Afrika droogt op grote schaal uit. Dat blijkt uit twee nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar de klimaatveranderingen, die zijn gepubliceerd in het blad Science.

152 kubieke kilometer ijs
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de Zuidpool in vier jaar tijd ongeveer 152 kubieke kilometer ijs is kwijtgeraakt. Dat komt overeen met vijftig maal de hoeveelheid water die Los Angeles jaarlijks verbruikt. De gegevens van de Amerikanen zijn gebaseerd op satellietmetingen.

Westzijde
De grootste schade is aangericht aan de westzijde van de Zuidpool. De wetenschappers van de universiteit van Pasadena vrezen voor een zeespiegelstijging van tot zeven meter als het proces zich in dit deel van de Zuidpool blijft voortzetten.

Afrika
Zuid-Afrikaanse onderzoekers denken dat aan het einde van de eeuw tot een kwart van Afrika kampt met watergebrek vooral door het uitblijven van regen. Hierdoor vallen rivieren en meren droog en dan met name in Zuid- en West-Afrika en in gebieden in de bovenloop van de Nijl.

De vraag ' Waar gaat al dat water dan naartoe? ' komt dan in je op toch? Het zal wel onsnappen via dat gat in de ozonlaag

Bron: RTL