Waar gaat al dat water dan naartoe?

vrijdag 3 maart 2006 00:40 | Frank | 2565 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Zuidpool smelt en Afrika droogt op grote schaal uit. Dat blijkt uit twee nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar de klimaatveranderingen, die zijn gepubliceerd in het blad Science.

152 kubieke kilometer ijs
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de Zuidpool in vier jaar tijd ongeveer 152 kubieke kilometer ijs is kwijtgeraakt. Dat komt overeen met vijftig maal de hoeveelheid water die Los Angeles jaarlijks verbruikt. De gegevens van de Amerikanen zijn gebaseerd op satellietmetingen.

Westzijde
De grootste schade is aangericht aan de westzijde van de Zuidpool. De wetenschappers van de universiteit van Pasadena vrezen voor een zeespiegelstijging van tot zeven meter als het proces zich in dit deel van de Zuidpool blijft voortzetten.

Afrika
Zuid-Afrikaanse onderzoekers denken dat aan het einde van de eeuw tot een kwart van Afrika kampt met watergebrek vooral door het uitblijven van regen. Hierdoor vallen rivieren en meren droog en dan met name in Zuid- en West-Afrika en in gebieden in de bovenloop van de Nijl.

De vraag ' Waar gaat al dat water dan naartoe? ' komt dan in je op toch? Het zal wel onsnappen via dat gat in de ozonlaag

Bron: RTL
Externe link: http://www.rtl.nl

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti