Kunstenaar hopt urenlang geketend door woestijn

vrijdag 6 januari 2006 11:13 | Frank | 2836 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LOS ANGELES - Een Amerikaanse kunstenaar die zijn eigen benen had vastgeketend terwijl hij in een verlaten mijn in de Mojave-woestijn kampeerde, bevond zich in een wel heel lastig parket toen hij de sleuteltjes niet meer kon vinden.


Trevor Corneliusen wilde een zelfportret schilderen en ketende zijn enkels vast om die ongemakkelijke positie waarheidsgetrouw te kunnen weergeven.

Toen hij de boeien niet meer afkreeg, zat er niets anders op dan twaalf uur lang door de woestijn te huppen, waarbij hij een houten staak als steun gebruikte. Uiteindelijk kwam Corneliusen bij een tankstation aan bij Baker, op 135 kilometer van Las Vegas.

De hulpdiensten bevrijdden de kunstenaar uit zijn penibele situatie, meldde de Amerikaanse krant The Los Angeles Times donderdag. Corneliusen keerde daarop met grote passen terug naar de mijn.
Bron: Telegraaf

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde