Kunstenaar hopt urenlang geketend door woestijn

vrijdag 6 januari 2006 11:13 | Frank | 2826 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LOS ANGELES - Een Amerikaanse kunstenaar die zijn eigen benen had vastgeketend terwijl hij in een verlaten mijn in de Mojave-woestijn kampeerde, bevond zich in een wel heel lastig parket toen hij de sleuteltjes niet meer kon vinden.


Trevor Corneliusen wilde een zelfportret schilderen en ketende zijn enkels vast om die ongemakkelijke positie waarheidsgetrouw te kunnen weergeven.

Toen hij de boeien niet meer afkreeg, zat er niets anders op dan twaalf uur lang door de woestijn te huppen, waarbij hij een houten staak als steun gebruikte. Uiteindelijk kwam Corneliusen bij een tankstation aan bij Baker, op 135 kilometer van Las Vegas.

De hulpdiensten bevrijdden de kunstenaar uit zijn penibele situatie, meldde de Amerikaanse krant The Los Angeles Times donderdag. Corneliusen keerde daarop met grote passen terug naar de mijn.
Bron: Telegraaf

 Quote

You must understand the whole of life, not just one little part of it. That is why you must read, that is why you must look at the skies, that is why you must sing, and dance, and write poems, and suffer, and understand, for all that is life.
Krishnamurti