RFID Microchips leiden blinden langs Lago Maggiore

Za 13 Oktober 2007 13:56 | Frank | 10365 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Blinden en visueel gehandicapten kunnen binnenkort zonder hulp van andere mensen of blindengeleidehond een wandeling maken langs de oevers van het Lago Maggiore in het noorden van Italië.

Met Europees geld opent daar bij de plaats Laveno eind volgende week een proefproject met chips in de grond, die de wandelaar via een speciale wandelstok met antenne en een hoofdtelefoon exacte aanwijzingen geeft.

Het project gebruikt identificatiechips, zogeheten RFID-tags, die gerecycled worden uit overleden huisdieren. "Dat bespaart kosten", aldus de Europese Commissie in Brussel.

De chips worden in een keramische schelp in de grond gestopt langs de wandelroute, om de 60 centimer. De chip communiceert via de wandelstok naar de bluetooth-set en de koptelefoon van de slechtziende wandelaar. Een stem geeft dan de aanwijzingen hoe te wandelen.

Onderzoekers hopen dat als het project succesvol is, de technologie ook toepasbaar is op luchthavens, in winkel- of kantorencentra.

Verder heeft EasyLogic RFID Distribution samen met de Amerikaanse fabrikant RSI-ID een nieuwe RFID-tag ontwikkeld die het mogelijk maakt over een afstand tot 26 meter de op deze Gen 2 tag aanwezige data uit te lezen.
Dat betekent meer dan een verdubbeling in afstand ten opzichte van de bestaande UHF tags.

De technische doorbraak was mogelijk door gebruik te maken van de nieuwste NXP 512 bit Gen 2 chips en een nieuw antenne-ontwerp. De afmetingen van de tag die als label in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, zijn 10,1 bij 2,5 cm. De chip is zowel te lezen als te beschrijven en heeft een communicatiesnelheid van 640 kb/s. 

Sensor netwerk voor total tracking
Om nog sneller en efficiënter doelen te signaleren, identificeren en vernietigen, werken twee sensornetwerk-specialisten van Louisiana Tech samen met de Amerikaanse luchtmacht aan een nieuw systeem. Het project met de wat voorspelbare naam Automated Target Detection and Tracking, ook wel ATR, omvat de ontwikkeling van algortimes voor “automated recognition, identification, classification and tracking of targets of interest”. Geen ontkomen meer aan. Te denken valt aan “missions involving air-to-ground, ground-to-ground, surface-to-surface and air-to-air scenarios”, aldus een van de medewerkers aan het project. Het systeem kan ook worden gebruikt om in stedelijke gebieden mensen te identificeren. Science Daily

Voor hen die niet willen wachten totdat de overheid deze RFID verplicht stelt is er al de "Glideo" GLove for IDentification and DEscription of Objects. (Handschoen voor identificatie en omschrijving van objecten)

voor diegene onder u die liever niet gechipt willen worden teken de petitie STOP Verichip

 

 

 

 

 

 

bronnen:

Bron: Zie artikel