Mobieltje gebruikt menselijk lichaam voor datatransport

Wo 3 Oktober 2007 13:25 | Frank | 3827 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

NTT DoCoMo heeft een prototype van een telefoon ontwikkeld waarmee betalingen gedaan kunnen worden zonder dat het toestel tevoorschijn gehaald moet worden. Het lichaam wordt gebruikt als transportmedium.

Met de nieuwe technologie volstaat het aanraken van een betaalterminal; mobieltje en terminal wisselen vervolgens via het lichaam van de gebruiker van identificatiegegevens uit. Andere toepassingen zijn het openen van een deur nadat een dergelijk signaal via de voet is verstuurd, of het automatisch aanpassen van een autostoel aan de in de telefoon opgeslagen persoonlijke wensen van de bestuurder, aldus een woordvoerder Takushi Koinumaru van DoCoMo tegen Reuters.

Volgens Reuters past DoCoMo voor zijn prototype hetzelfde soort communicatietechnologie toe als in rfid-tags wordt gebruikt. De snelheid waarmee gegevens door het lichaam worden gestuurd zou momenteel nog blijven steken op 40Kbps, maar volgens de grootste telco van Japan staat een snellere versie al op stapel. 'We weten nog niet of dit een commercieel succes kan gaan worden', aldus Koinumaru. 'We moeten nog veel onderzoek doen. Daarna gaan we kijken of hier ook een markt voor is'. 

Even doorredeneren:
Wanneer je lichaam dus in aanraking komt dan worden betaalgegevens verstrekt. Als ik hacker/cracker/scammer/phiser ben dan hoef ik iemand maar aan te raken om data los te krijgen. Dat kan dus zijn hanschudden maar ook een aai over de bol. Wanneer ik dus een apparaatje op zak heb waarmee ik mijzelf voordoe als een betaalstation, dan kan ik de data dus lospeuteren.