Halsema:na Balkenende puinhoop

woensdag 27 september 2006 17:33 | Frank | 2625 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
GroenLinks en de SP bestrijden dat de armoede onder het kabinet is afgenomen. SP-leider Marijnissen hamerde erop dat de welvaart ongelijk wordt verdeeld.
"De minima krijgen er 8 euro per maand bij,tweemaal modaal 17 keer zoveel."


Marijnissen deed tien voorstellen om "de schade" van de laatste vier jaar te herstellen:van gratis schoolboeken tot 260 euro extra voor arme kinderen.

Volgens Halsema (GL) is het kabinet obsessief gericht op de economie,maar gaat het om de samenleving. Vooral voor het milieu is een inhaalslag nodig. Ze wil dat links nu "de puinhoop van drie kabinetten-Balkenende gaat opruimen.
Bron: Teletekst

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh