Nu word het echt veilig in nederland ;)

donderdag 26 januari 2006 01:40 | Frank | 2762 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Om de opsporing bij misdrijven te verbeteren, zijn vijfhonderd extra forensisch deskundigen nodig. Met zo'n uitbreiding moet het volgens minister Donner (Justitie) mogelijk zijn om in de toekomst alle plaatsen delict te onderzoeken op DNA-sporen en vingerafdrukken.

De bewindsman kondigde dat woensdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin gaat hij in op vragen over de reeks maatregelen die het kabinet vorig jaar had aangekondigd om de opsporing en vervolging te verbeteren.

Aanleiding voor die voorstellen waren de vele fouten die zijn gemaakt in het onderzoek in de Schiedamse parkmoord, waardoor een verdachte vier jaar onschuldig vastzat.

De politie moet de sporen op een plaats van het misdrijf veiligstellen, waarna het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ze uiteindelijk onderzoekt.

Om de kwaliteit van de sporen te behouden, moeten agenten ze 'bevriezen' totdat de forensisch assistenten ter plaatse zijn. Sporen kunnen leiden tot het vinden van een dader en dienen als belangrijke bewijsmiddelen in het strafproces.

Bron: Telegraaf (en anderen)