Nu word het echt veilig in nederland ;)

donderdag 26 januari 2006 01:40 | Frank | 2741 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Om de opsporing bij misdrijven te verbeteren, zijn vijfhonderd extra forensisch deskundigen nodig. Met zo'n uitbreiding moet het volgens minister Donner (Justitie) mogelijk zijn om in de toekomst alle plaatsen delict te onderzoeken op DNA-sporen en vingerafdrukken.

De bewindsman kondigde dat woensdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin gaat hij in op vragen over de reeks maatregelen die het kabinet vorig jaar had aangekondigd om de opsporing en vervolging te verbeteren.

Aanleiding voor die voorstellen waren de vele fouten die zijn gemaakt in het onderzoek in de Schiedamse parkmoord, waardoor een verdachte vier jaar onschuldig vastzat.

De politie moet de sporen op een plaats van het misdrijf veiligstellen, waarna het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ze uiteindelijk onderzoekt.

Om de kwaliteit van de sporen te behouden, moeten agenten ze 'bevriezen' totdat de forensisch assistenten ter plaatse zijn. Sporen kunnen leiden tot het vinden van een dader en dienen als belangrijke bewijsmiddelen in het strafproces.

Bron: Telegraaf (en anderen)

 Quote

A human being is part of a whole, called by us the Universe, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feelings, as something separated from the rest--a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circles of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty.