Groen Links heeft vragen over drugscontrole

Di 10 Oktober 2006 13:08 | Frank | 3444 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM - Collegepartij GroenLinks gaat burgemeester Job Cohen vragen stellen over de grootschalige drugscontrole van bezoekers van het dancefeest 'Awakenings'.

De politie hield afgelopen weekeinde op het tweedaagse dansfeest in de Gashouder in Westerpark in totaal 131 mensen aan, voornamelijk wegens het bezit van of de handel in drugs. De laatste tien arrestanten zijn inmiddels vrijgelaten.

''Ik heb begrepen dat er zeventig politiemensen hebben rondgelopen. Ik vraag me af of dit de manier is om met onze beperkte politiemacht om te gaan,'' aldus GroenLinks fractievoorzitter Judith Sargentini. Zij vraagt donderdag in de raadscommissie Algemene Zaken korpsbeheerder Cohen om opheldering. Natuurlijk moet je dealers aanpakken, meent Sargentini, maar het oppakken van feestgangers die een paar pillen voor eigen gebruik hebben, gaat te ver.

''Gebruik van pillen is heel ongezond. Als je zo strikt gaat controleren, bestaat de kans dat mensen vóór het feest pillen gaan slikken. Dan gaan ze mogelijk te veel slikken. Dat kun je vergelijken met het indrinken van alcohol,'' zegt Sargentini.

Op het feest waren volgens de politie tussen de 3500 en 4000 mensen.

Bron: Het parool