Onderzoeksjournalistiek uit Duckstad

Ma 3 Maart 2008 20:13 | Frank | 3528 keer bekeken | 1 reactie | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen
 P.R. de Vries beschrijft in zijn wekelijkse column de reactie van de pers op zijn uitzending en in het bijzonder die op zijn infotainment Judas 2 Snake Scarface Patrick. Met name Panorama en Stan de Jong van Nieuwe Revu moeten het ontgelden. In het algemeen beschrijft hij zijn collega journalisten als in eerste instanties bedelende infantiele kinderen om het laatste snoepje uit moeders snoep pot, die later allemaal zeer rancuneus en jaloers zijn, omdat zij geen snoepje (lees:scoopje) hebben gehad van Peter en daarom nu slechte, stoute dingen schrijven over zijn persoonlijke Judas van der Eem. Uiteraard zijn alle advocaten, rechtsgeleerde, NOS-ombudsman en andere deskundige die een kritische noot hebben laten horen verward, dom en vooral jaloers op Peter en Snake-Scarface van der Eem. Van der Eem die kennelijk volgens Peter voorheen heroïne handelaar was en nu middels Peter zich als gegoede burger geheel belangeloos inzet om het recht te dienen. Wat is daar verkeerd aan vraagt Peter zich af en wat doet zijn heroïne verleden daar toe? En waarom wordt er zo getwijfeld aan de door Peter en voormalig heroïne-handelaar Snake Scarface van der Eem gestelde integere alturistische motieven?

Zoals gewoonlijk voert Peter ook een (zijn jaren lange) deskundige op. De kennelijke demente, seniele persoonlijke huis ex politiecommissaris Blauw, die zo langzamer hand op een infotainment-papegaai begint te lijken:“ Peter is goed, Lorre, Lorre, Peter is goed, Lorre, Lorre, Peter is goed”.

Peter noemt dat Onderzoeksjournalistiek uit Duckstad. Ik ben het niet vaak eens met Peter, maar wat mij betreft heeft Peter op bepaalde punten in deze gelijk. Wat in die artikelen ontbreekt is bijvoorbeeld een gedegen onderzoeks journalistiek naar een aantal feiten waar ik en wellicht andere ook in geintreseerd zouden zijn zoals:

A. Hoe is de verdeling van de poen achter de schermen geregeld tussen P.R. de Vries, Peter’s oude freund Peter Schouten en van der Eem van het komende boek “Disposed” in de USA, m.a.w. is van der Eem in deze gewoon front man voor De Vries en Schouten? Immers Peter gaat er altijd prat op alles tot in de laatste punt strak te controleren en te regisseren.

B. Wanneer is het contact gelegd en getekend met de uitgeverij in de USA. Voor de uitzending of daarna? En door wie allemaal?

C. Van wie is het idee uit gegaan om een boek te lanceren in de USA. Het lijkt mij niet dat dat een idee was van van der Eem?

D. Hoe zijn de drugs betaald en door wie, die Joran van der Sloot ter beschikking zijn gesteld? Is er behalve weed ook cocaïne of heroïne aan Joran ter beschikking gesteld? Staan die betreffende drugs bijvoorbeeld geboekt als productie kosten? In die zin zijn dan bijvoorbeeld Endemol, c.q. De Vries, c.q. SBS mogelijk schuldig aan het overtreden van de Opium wet.

E. Staan er ook ontlastende uitlatingen op de verborgen camera beelden van Joran van der Sloot en Snake Scarface? Zijn inmiddels alle originele niet geknipte en geplakte opnames ter beschikking gesteld aan het OM-Aruba?

F. Waarom heeft de advocaat van Joran van der Sloot geen aangifte gedaan bij de politie tegen De Vries en zijn Judas wegens het schenden van het Wetboek van strafrecht inzake heimelijke opnames in een besloten ruimte?

G. De wellicht allerbelangrijkste vraag, die tot heden nooit is beantwoord in Duckstad waarop de titel Peter R. de Vies Nederlands belangrijkste misdaad journalist feitelijk op is gebaseerd?

Immers De Vries heeft in zijn 30 jarige carrière de facto nog nooit ook maar een dossier van de georganiseerde misdaad aan het licht gebracht. In tegendeel in zijn 30 jarige carrière is vastgesteld dat hij ‘bevriend’ en hand en spandiensten vericht(te) met/voor de respectievelijk de volgende misdaad organisaties: Bruinsma-groep”, Cor van Hout c.s. en de Holleedeer-groep.

Deze laatste kardinale vraag wordt vanaf 16 maart 2008 beantwoord.

Ik ben benieuwd of er een onderzoeksjournalist uit Duckstad die vragen voor mij en de Maffia journalist De Vries ooit zal gaan durven beantwoorden. Dan is Peter en zijn infotainment-papegaai Blauw ook weer tevreden dat er eindelijk eens een stukje goed journalistiek-onderzoek is gedaan naar zijn verborgen zaakjes-Noir om de grote USA-poen en de drugs transacties achter de media-schermen.

Bron: Steven Brown / Witheet.com

Reacties

    Waar is de leugendetector

    Ma 3 Maart 2008 21:43 | Frank |

     

    http://www.youtube.com/v/HoBnXy4fd1w&rel=1&border=0">http://www.youtube.com/v/HoBnXy4fd1w&rel=1&border=0"> name="wmode" value="transparent">