Overheid mag niet adverteren op hookers.nl

Do 12 Januari 2006 11:34 | Frank | 4180 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
AMSTERDAM - De overheid moet niet langer adverteren tegen mensenhandel op de omstreden site www.hookers.nl. Volgens het Amsterdamse PvdA-raadslid K. Schaapman staat deze internetpagina bol van dubieuze tips, zoals over hoeren waar je als man zo goedkoop mogelijk zonder condoom seks mee kunt hebben. De overheid moet betrouwbare partners zoeken om de campagne tegen mensenhandel onder de aandacht te brengen, liet ze donderdag weten.

Schaapman vindt dat het om een principekwestie gaat. "In België verspreiden ze in elk café kaartjes om mensen attent te maken op mensenhandel. Je bereikt je doelgroep ook met televisiespotjes en andere publiekscampagnes. Volgens mij vangt die site 1200 euro voor deze advertentie. Dat vind ik heel bezwaarlijk."


Het raadslid weet dat de eigenaar van hookers.nl ook een webcamsite heeft. "Op deze manier doe je zaken met de pornobusiness. Die ga je toch niet als overheid financieren." Ze vindt het bovendien een burgerplicht voor de beheerder van de site, maar ook voor bezoekers, om misstanden die ze er tegen komen te melden bij stichting M., het anonieme meldpunt dat de campagne samen met een aantal politiekorpsen voert.

Schaapman benadrukte dat ze overigens ontzettend blij is met de campagne. "Het is een van de aanbevelingen uit ons rapport." De PvdA'er publiceerde vorig jaar samen met haar collega-raadslid A. Assante het onderzoek 'Het onzichtbare zichtbaar gemaakt', waarin ze misstanden in de Amsterdamse prostitutiewereld boven tafel brachten.
Bron: Nu.nl