Getuigen zien oranjelichtgevende UFO boven Groning

Vr 14 Oktober 2005 19:50 | Frank | 24549 keer bekeken | 9 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen
GRONINGEN - Op 2 oktober hebben verschillende getuigen een UFO gezien. Een fel oranjelichtgevende UFO vloog met hoge snelheid op een vreemde manier over de stad Groningen. Drie getuigen uit Groningen reden met de auto om 21:15 op de ringweg in Groningen toen hen ter hoogte van sportpark Kardinge een vreemd object in de lucht opviel.

De 41-jarige Herman Huisinga zegt: "Ter hoogte van sportpark Kardinge zagen wij een fel oranje licht met hoge snelheid over de ringweg vliegen. Wij reden richting Julianaplein ter hoogte van de wijk Lewenborg. Het object kwam van rechts over de wijk Ulgersmaborg aanvliegen en verdween links achter de bomen over de wijk Lewenborg. Het object viel op door zijn constante oranje kleur en hoge snelheid. Vooral de snelheid waar mee het zich verplaatste verbaasde ons zeer."

Zijn 38-jarige vrouw zei tijdens de waarneming geschrokken: "Dat was geen vliegtuig! Dat vloog wel heel erg snel, of niet?", aldus Huisinga. Huisinga en zijn 18-jarige dochter zeiden ook onthutst dat het onmogelijk een vliegtuig kon zijn. Het object bewoog zich volgens Huisinga erg bizar voort; het bewoog zich op hoge snelheid in een sinusachtige zigzagbeweging in een rechte lijn voort, gelijk een wankelende tol zich voortbeweegt.

"Ik zelf dacht in eerste instantie dat het de traumaheli was die hier regelmatig laag overvliegt. Kijk, het licht zou ik nog onder die noemer kunnen plaatsen en ook de vorm die ons deed denken aan een tennisbal. Maar de snelheid en de onrustige manier van voort bewegen niet", zegt de man die volgende week geselecteerd hoopt te worden voor de functie als vertegenwoordiger van een groot bedrijf.

"Al met al heeft de waarneming 20 sceconden geduurd. Het object was verdwenen toen wij de brug omhoog reden over het Eemskanaal", aldus de man die zijn telefoonnummer gegeven heeft ter verificatie.
De laatste tijd worden er wereldwijd vreemde oranjelichtgevende UFO's waargenomen, waarvan verscheidene in Nederland.

--

Noot redactie: Gezien hetzelfde tijdstip als op 2 oktober een andere UFO in Groningen werd waargenomen zou er een verband kunnen zijn. De oranje UFO zou een verkenningsschip kunnen zijn, en de grote cirkelvormige UFO het moederschip.
Bron: Xerson

Reacties

  Ufo Groningen

  Zo 11 Maart 2007 00:43 | Frank |

  http://www.youtube.com/v/Jb1ky_Kgz3M" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent">


  Is it a bird? Is it a plane? Is it a stargate? No it's a ufo.....
  Oke als het geen UFO is vertel jij maar eens wat het is dan wel is?


  tot die tijd blijft het een on-geidentificeerd vliegend object


  ufo`s

  Vr 28 September 2007 22:47 | monique |

  Ik wil even reageren op die zogenaamde lichtbollen die met een behoorlijk tempo door de lucht "vliegen", en die men dan ufo`s noemt, zijn gewoon luchtbalonnen die door middel van een brandende lont die door warmte de ballon laten stijgen. Ze zijn er in diverse kleuren waaronder ook oranje.


  Ik heb ze zelf al meerdere keren opgelaten, dus niks ufo`s of buitenaardse waarnemingen.  Toen ik ze voor het eerst zag stond ik ook even te kijken, wat zou dat zijn??


  Een echte ufo moet nog steeds gesignaleerd worden.!!


   


  RE:ufo's

  Za 29 September 2007 11:53 | Frank |

  Totdat jij een verklaring gaf voor deze lichtbollen waren het wel degelijk ongeïdentificeerde vliegende objecten (ufo's) 


  ufo`s

  Za 29 September 2007 12:01 | monique |

  klopt!


  En nu maar wachten op de echte ufo`s.


  vuurball

  Di 8 Januari 2008 20:08 | edwin37 |

  mijn vrouw en ik hebben ook een vuurbal waargenomen die vloog over de huizen in de verlengde van de straat het ging ontzettend hard  het was echt maar secondes en vloog heel in de verte recht omhoog.en er was ook bijna geen geluid alleen maar een beetje geknetter en het was oranje fel licht


  nog nooit hebben wij zoiets gezien op deze hele wereld dat zo hard ging en zo recht omhoog ging tot dat je het niet meer zag


  Lichten

  Ma 14 Januari 2008 19:48 | morgan |

  Het is de laatste tijd steeds drukker in de lucht en het zijn echt niet allemaal ballonnen. Zelf hebben mijn man en ik toen we in 2003 van ons werk naar huis reden ook vreemde lichten gezien in een kring van meerdere lichten (alleen licht meer niet ) we dachten eerst dat het zg. discolichten waren van een of andere discotheek maar we zijn we over een afstand van 40 km. "achtervolgd" een ballon of helicopter doet zoiets niet en gaat niet bij de afslagen met je mee.


  Wat het dan wel was weet ik niet maar toen we echt bang werden was het ineens weg! Niemand hoeft dit te geloven maar ik weet dat er nu eenmaal dingen zijn die we nu (nog ) niet kunnen verklaren.


  Oranje lichtgevende UFO = geen Ballon [denk ik]

  Do 15 Mei 2008 19:36 | Strijder |

   

  Je hebt tegenwoordig van die Aziaatische ballonen, iemand schreef daar al over. [dat scheelt mij weer schrijven]. Punt van die ballonen is dat ze door de wind meegedreven worden, met als gevolg dat ze zo'n beetje 'met alle winden mee vliegen'

  De oranje UFO op het flmpje, lijkt mij vrij stil te hangen. Dat lijkt mij voor een ballon op die hoogte vrij lastig, ik vraag me dus af of het wel een ballon is.

  Zelf heb ik een keer hetvolgende meegemaakt:

   

  Een jaar of tien geleden heb ik een tweetal ervaringen gehad die ik niet anders kan verklaren dan door er UFO op te plakken.

  Mijn eerste UFO ervaring was best bijzonder. Ik denk dat ik het niet snel nog eens zal meemaken.

  Het was zomer. De lucht was helder blauw zonder enige wolk in de lucht. Op de achtergrond zag ik een aantal straaljagers vliegen. Terwijl ik met de telefoon in mijn handen sta en naar buiten kijk, zie ik ineens rechts van mij IETS uit het NIETS ontstaan, alsof er iets door de voorhang heen ontstond.Denk maar aan de keren dat je vroeger de TV aan of uit zetten.. Dat ging gepaard met het licht van de beeldbuis dat als het ware naar binnen werd gezogen.. Nou op die manier zag ik dus iets mijn werkelijkheid binnen dringen.

  Ik stond met een open mond te kijken naar het tafereel. Rechts van mij kwamen uit het schijnbare niets/alles twee voorwerpen in de vorm van een soort driehoek, omringt met oranje/geel pulserend licht (zoals je weleens warmte ziet opstijgen zo zag dat er ook ongeveer uit) Vanaf het moment dat het 'ontstond' vloog het met een verbazingwekkende snelheid naar links om daar 100 meter verder weer op dezelfde manier te verdwijnen als het tevoorschijn was gekomen. Het waren er twee. Ze vlogen als ganzen in formatie, de ene achter de andere. Ze vlogen alletwee exact even snel en zagen er hetzelfde uit.

  Ik denk niet dat ik het ooit nog vergeet. Wanneer iemand mij een dergelijke ervaring zou vertellen denk ik dat ik er moeite mee zou hebben om het echt te geloven.. Maar nu gebeurde het onder mijn ogen. Het was zeker geen weerspiegeling oid Het zou een bolbliksem oid kunnen zijn geweest, of een UFO. Of het buitenaards, of van een andere dimensie, of uit onze toekomst, of totaal iets anders is laat ik in het midden.

  Een andere keer stond ik op het balkon savonds te kijken naar de sterren. Opeens viel mij op dat er naast Orion nog een klein groepje met sterren stond, die ik eigenlijk nog nooit gezien had. Ik begon me af te vragen waarom ik dat groepje van '3 sterren' nog niet eerder had waargenomen, daar ze nogal best wel opvielen, en met in het achterhoofd dat sterren en planeten bewegen volgens vaste patronen.. Ik heb misschien een tiental minuten zo staan kijken en denken. Omdat ik die dag pas laat aan het koken was dacht ik, stel je voor ik loop de keuken in, schudt mijn aardappelen, kom terug en ze zijn weg.. Dan zijn het geen sterren..

  Vervolgens voeg ik daad bij het woord, loop de keuken in, schudt de aardappelen, komt terug en constateer dat het 'groepje sterren' wat stil in de lucht heeft gehangen zonder te bewegen voor zeker 10 minuten nu gewoon WEG is, nergens meer te bekennen....

  Een week later kwam ik een boek tegen over UFO's waarbij iemand vertelde op telepathische wijze met hen in contact te staan. Ik bedacht me op dat moment dat datgene wat ik gezien heb misschien idd een UFO was. Die mijn gedachten konden lezen van een immense afstand en daarom waren verdwenen zoals ik me had voorgesteld..

  Wat ik zeker weet is dat we in een fantastische wereld leven, waar meer mogelijk is dan de meeste van ons durven dromen...

  Sindsdien heb ik (helaas) geen UFO ervaringen meer gehad, helaas. Hoewel ik in der tijd wel andere vreemdsoortige dingen heb meegemaakt, waarbij ik me afvraag wat voor nut heeft het? Hierbij wil ik ze graag uitnodigen (in voorzoverre ze vriendelijk gezind zijn dan).

   

   


  Volgens mij gestolen technologie

  Vr 2 Oktober 2009 03:04 | Butcherprophet |

  Meeste kans is, dat het gestolen technologie is.

  Als je de gestolen uitvindingen van Nicolai Tesla bekijkt, draadloos versturen van elektriciteit bijvoorbeeld, maar ook andere dingen, dan weet je dat je daar rekening mee moet houden.


  re

  Do 19 Mei 2011 11:22 | herman |

  het zou wel getuigen van kortzigtigheid te denken dat wij de enige zijn in deze grote ruimte

  tenzij men bang is voor het ondekende     maar voor de auto was men ook bangen nu is het gewoon