'Verzekering' voor snelheidsbekeuringen

Za 14 Januari 2006 10:53 | Frank | 3496 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
RIJSWIJK - Snelheidsmaniakken kunnen zich tegenwoordig indekken tegen bekeuringen voor te hard rijden. Het Zweedse bedrijf Bisso (Buy Indemnity Speed Security Online) biedt sinds kort in Nederland "economische bescherming" voor snelheidsbekeuringen en parkeerbekeuringen. Dat meldde het Assurantie Magazine, vakblad voor de verzekeringsbranche.

Voor 30 euro per jaar kunnen automobilisten de verzekering afsluiten. Het bedrijf vergoedt vervolgens per jaar maximaal twee snelheidsboetes voor bij elkaar 350 euro en/of een onbekend aantal parkeerbekeuringen.

Het eigen risico voor de automobilisten is 15 procent bij de snelheidsovertredingen en 50 procent bij parkeerboetes. Bisso noemt de dienst overigens geen verzekering.

Celstraffen
Tweede-Kamerlid Aleid Wolfsen (PvdA) reageert zaterdag in De Telegraaf 'verbijsterd' op de nieuwe verzekering. Hij pleit voor celstraffen voor hardrijders die een boete proberen te ontduiken. "Een rechter mag dat opleggen in plaats van een boete."

Kamerlid Boris van der Ham (D66) zegt in de ochtendkrant dat het niet zo kan zijn dat 'mensen met een dikkere portemonnee op zo'n manier onder boetes uitkomen'.
Bron: Nieuws.nl