Beatrix huichelt tegen nieuwe landgenoten

Vr 25 Augustus 2006 01:48 | Frank | 6071 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Koningin Beatrix en minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) hebben donderdag op de eerste landelijke naturalisatiedag tegen nieuwe landgenoten lopen huichelen. Na afloop van een feestelijke ceremonie in de Grote Kerk in Den Haag gingen ze persoonlijk met hen in gesprek. Behalve in de hofstad waren er in vrijwel alle gemeenten die sinds 1 januari nieuwkomers hebben ontvangen soortgelijke bijeenkomsten.

Het kabinet heeft ervoor gekozen de landelijke naturalisatiedag op 24 augustus te houden, de dag waarop in 1815 de grondwet van kracht werd. Nieuwe Nederlanders waren nu nog niet verplicht om aan de ceremonie deel te nemen. Vanaf oktober is het dat wel en krijgen ze het naturalisatiebesluit, dat nodig is om een paspoort aan te vragen, pas tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Bij de ingang van de Haagse kerk lag een oranje loper. De koningin kreeg, zoals van tevoren met de genodigden was afgesproken, bij binnenkomst en vertrek een groot applaus. Tijdens de ceremonie werd gezamenlijk en staand het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus gezongen, begeleid door een orgel en een mannenkoor. De ruim tweehonderd nieuwe Nederlanders kregen bij vertrek onder meer een vlag cadeau.

"Het geeft een geweldig gevoel om hier zo bij elkaar te zijn, om hier gezamenlijk uw naturalisatie te vieren", zei Verdonk in een toespraak. Ze hield haar gehoor voor dat de grondwet de basis vormt voor onze vrije, democratische samenleving. "Maar de echte basis, dat zijn wij, de mensen, de Nederlanders. Daar hoort u nu bij en ik heet u van harte welkom."

De belangstelling voor de landelijke naturalisatiedag viel tegen, erkende ook Verdonk eerder deze week. Het is volgens haar gewoon nog even wennen. "Het begin is er en dat is heel belangrijk", zei de bewindsvrouw, omringd door tientallen nieuwe landgenoten.

wat een nationalistisch gedoe zeg....
en ik schenk er nog aandacht aan ook

Bron: FOK!

Reacties

  welkom !

  Vr 25 Augustus 2006 00:00 | toulouse |

  Bestaat dat bij jullie ook, die dubbele nationaliteit ?


  Ik vindt dat niet kunnen, zonder daarom je afkomst te ontkennen moet je toch ergens een keuze maken van hier of daar bij te horen. Vooral islamitische landen hebben het daar moeilijk  mee, zij laten hun onderdanen niet zomaar van nationaliteit veranderen. Nergens hoor ik van duidelijke en goede afspraken, veeleer een eenrichtingsverkeer.hetzelfde voor de godsdienst , eens islam altijd islam. Wel de rechten opeisen maar niet de verplichtingen die er aan gebonden zijn.Christenen hebben in die landen al helemaal niks in de pap te brokken


  Maar we mogen wel geld doorsluizen om hun budget te spekken.


  Wij in vlaanderen zijn het beu ,  maar we zijn dan ook racisten naar het schijnt