Bush wil 70 miljard dollar extra van ons, voor oorlogen Irak en Afghanistan

donderdag 2 februari 2006 19:42 | Frank | 4112 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
WASHINGTON - De Amerikaanse regering heeft het Congres ingelicht dat zij in het lopende begrotingsjaar ongeveer zeventig miljard dollar (58 miljard euro) extra nodig heeft voor de oorlogen in Irak en Afghanistan, bovenop de vijftig miljard (41,4 miljard euro) die al in december werd goedgekeurd. Dat heeft een Republikeinse medewerker van de Senaat donderdag meegedeeld.

De regering wil achttien miljard dollar (bijna vijftien miljard euro) extra van de belastingbetaler voor de hulpverlening en wederopbouw in de gebieden in het zuiden van de Verenigde Staten die werden getroffen door de orkaan Katrina.

De medewerker zei dat de verzoeken om extra geld volgende week formeel zullen worden ingediend. De regering wil ook 2,3 miljard dollar (1,9 miljard euro) extra voor de bestrijding van vogelgriep.

Bron: Telegraaf

 Quote

I am convinced there is only one way to eliminate these grave evils, namely through the establishment of a socialist economy, accompanied by an educational system which would be oriented toward social goals.
Albert Einstein