blauwe kerstmannen petten en bulldozers in Eindhoven

Di 27 December 2005 15:24 | Frank | 2695 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
de waarheid door een bewoner van het kraakpand in ehv bij airport, welschap.

Vandaag (23-12) is het kraakpand op de jan Olieslagers weg te eindhoven, een vrijplaats voor artiesten, musici, reizigers en kunstenaars, op brute wijze, zonder voorgaande waarschuwing, door de politie, catterpillars en overige versterking ontruimd. Ze hebben ons een uur de tijd gegeven om alles wat we in 5 jaar opgebouwd hebben, op te ruimen. Een uur is uiteraard veel te weinig om alles weg te halen. Vervolgens heeft dit team vrijwel alle bewoners en gasten opgepakt en verhoord, hierna is iedereen weer vrijgelaten. Twee bewoners (waaronder een meisje) van 17 zijn hier lichamelijk gewond geraakt (zonder enig verzet).

In een persbericht op eindhovens dagblad.nl heeft een woordvoerder van deze zogenaamde verantwoordelijken, bericht gegeven dat wij alle spullen op kunnen halen op 2 januari 2006 en de bewoners onderdak zullen krijgen in een hotel in eindhoven.

Wat echter gebeurd is, dat deze "blauwe kerstmannen met bulldozers", alle kamers met spullen geruineerd hebben en deze spullen op een hoop hebben gegooid. Onder spullen versta ik hier: gerestaureerde bussen, een soundsystem, persoonlijke eigendommen, livesets, foto's, kunstwerken etc. etc. Hierna heeft dit team alle deuren en ramen in het pand gesloopt, waardoor het pand onbewoonbaar zal blijven. Ook de belofte van het hotel bleef achterwege, er werden steeds meer mensen opgepakt en geen enkele agent scheen van de verklaring van de woordvoerder kennis te hebben. Alle bewoners zullen met kerst geen verblijfplaats hebben en ook zullen zij al hun eigendommen voorgoed kwijt zijn, aangezien deze met een bulldozer op één hoop zijn gegooid.

In een reactie op deze onrechtelijke, inhumane actie, zijn de bewoners, met vele andere krakers uit eindhoven, naar het stadhuisplein (gewapend met speakers en een kratje bier) gegaan om hun woede op onze eigen wijze te tonen. Ook hier werden bekeuringen uitgedeeld voor het minste of geringste en werd het geluid al na een uurtje in beslag genomen.

Wij zijn zeer teleurgesteld in het feit dat de politie in het openbaar rechten kan schenden (zie krakershandleiding) en eigendommen van bewoners van een kraakpand ongestraft kan vernielen. Terwijl bovengenoemden dit op uiterst illegale wijze hebben uitgevoerd, tevens was er geen sprake van een "bevel tot ontruiming".
Bron: Indymedia