Albert Heijn onder vuur wegens halal-beleid

Di 24 Oktober 2006 16:23 | Frank | 2015 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Albert Heijn heeft duizenden protesten ontvangen omdat de supermarktketen vlees verkoopt waarvan de dieren onverdoofd worden geslacht. De aanleiding voor de commotie is dat de AH sinds vorige week in 48 vestigingen halal-vlees verkoopt, waarvoor dieren op rituele wijze worden geslacht.

Volgens de Partij voor de Dieren licht Albert Heijn consumenten verkeerd voor. Bij Albert Heijn was vandaag niemand bereikbaar voor commentaar. Televisieprogramma Radar besteedde maandag aandacht aan dit onderwerp. Vervolgens werden er volgens de Partij voor de Dieren ongeveer vijfduizend protestmails via de site van de partij verstuurd.

In Nederland is de slacht onderworpen aan strenge regels. Daarin staat onder meer dat het verboden is om dieren zonder verdoving te slachten. Er is echter een uitzondering voor groepen die afwijkende slachtmethoden hanteren op religieuze gronden.

Albert Heijn probeert volgens de partij een graantje mee te pikken van de groeiende halal-markt door zich te richten op de 1,5 miljoen moslims in Nederland. Daarmee promoot de supermarktketen volgens de Partij voor de Dieren echter ook de zeer dieronvriendelijke praktijk van onverdoofd slachten waar veel consumenten problemen mee hebben.

Bron: Trouw