Wekker speelt verstoppertje

dinsdag 3 januari 2006 10:49 | Frank | 1855 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Speciaal voor mensen die 's ochtends moeilijk uit hun bed kunnen komen, is er de Clocky, een wekker die zich verstopt zodra de snooze-knop wordt ingedrukt.

Veel mensen hebben er last van: het bed is te warm, de wekker gaat te vroeg en eigenlijk hebben ze nog uren slaap nodig. De snooze-functie biedt dan uitkomst. Nog even een paar minuutjes wakker worden, voordat de blote voeten de koude vloer op moeten. Het probleem is dan wel dat mensen heel lang achter elkaar 'snoozen' voordat ze de stap uit bed wagen. Met als logisch gevolg dat ze zich moeten haasten om op tijd op hun werk of school te komen.

Clocky biedt uitkomst. De wekker gaat bij de wektijd doordringend piepen maar zodra de snooze-knop wordt ingedrukt, springt het apparaatje naar beneden om in volle vaart, hotsend en botsend, een verstopplek te zoeken. Als na een aantal minuten het alarm weer afgaat, moet de slaper wel zijn bed uit om Clocky te gaan zoeken.
Bron: telegraaf

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent