Daders 9/11 mogen VS niet meer in

zaterdag 7 oktober 2006 13:47 | Frank | 6597 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
WASHINGTON - Op de zwarte lijst die de Amerikaanse douane hanteert voor het weren van vliegtuigpassagiers, staan de namen van veertien van de negentien terroristen die zich op 11 september 2001 te pletter vlogen. 

Ook Saddam Hoessein staat op de no-fly lijst, die bestaat uit 44.000 namen. Hij deelt de eer met president Evo Morales van Bolivia en de voorzitter van het Libanese parlement Nabih Berri.

Volgens het CBS-televisieprogramma 60 Minutes, dat morgen een uitzending wijdt aan de samenstelling van de lijst, heeft de FBI na de aanslagen van 11 september in grote haast een verzameling namen op een hoop gegooid. Een voormalige FBI-agent zegt dat elke naam met enige link - van welke aard dan ook - met terrorisme, op de lijst is gezet.

Zo zijn ook veel voorkomende namen als Gary Smith, John Williams en Robert Johnson als verdacht aangemerkt - hetgeen verklaart waarom mannen met deze namen regelmatig op Amerikaanse vliegvelden worden vastgezet en ondervraagd.

Reizigers die op de lijst voorkomen, hebben niet het recht te vernemen op grond waarvan dat is gebeurd: die informatie is geheim.
Bron: Trouw
Externe link: http://www.trouw.nl

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh