Roken overal verboden

Do 31 Juli 2008 13:53 | Frank | 4196 keer bekeken | 3 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Een groep niet-rokers pleit met steun van bekende Nederlanders en grote organisaties voor een openbaar rookverbod. Roken op het terras, strand en straat zou ook taboe moeten worden.

Volgens de niet-rokers zitten ze ondanks het rookverbod in de horeca en op de werkplek nog te vaak in sigarettenrook. De groep start een burgerinitiatief. "Er moet wetgeving komen over een openbaar rookverbod, zodat iedereen met een gerust hart de straat op kan. Niet alleen in de winkelstraten, maar ook in het bos, aan zee, in de auto. Alleen thuis zou dan nog gerookt mogen worden, maar ook niet in de tuin. Daar zouden de buren last van kunnen hebben", zegt Margarita van Wieisdesigaarwanneerurookt.nl in  de Telegraaf. De vrouw durft alleen met haar voornaam in de krant wil uit angst voor boze rokers. "Rokers mogen alleen in hun eigen huis of tuin roken, als ze daarmee niemand tot last zijn."

Op hun website vinden we al de contacten:
Het MarienKrankenhaus
Het PaulinenKrankenhaus
Misschien wordt het eens tijd om jezelf op te laten nemen

Het moet toch niet geker worden met deze niet rokers, als we dan toch gaan verbieden, laten we dan ook B.B.Q verbieden en auto' s en fabrieken.
Maar wie is deze Margarita eigenlijk? Een kleine zoektocht leidt ons naar de Stichting het Mirjamfonds uit Oldenzaal. Op dit adres is tevens woonachtig Alet Meliesie, homeopathisch 'arts', werkzaam bij praktijk De Schans voor aanvullende geneeskunde. Hoe kan het ook anders.

      Stichting het Mirjamfonds
      Andoorn 65
      7577AX  Oldenzaal
      Netherlands

http://whois.domaintools.com/wieisdesigaarwanneerurookt.nl

 Lijkt me duidelijk wie nu de sigaar is. Sterkte Margarita!

Bron: YaYaBLa

Reacties

  Bill Hicks - non smokers

  Do 31 Juli 2008 15:52 | Frank |
  http://www.youtube.com/v/w9ySCcnoo3c&hl=en&fs=1" name="movie">">http://www.youtube.com/v/w9ySCcnoo3c&hl=en&fs=1">

  Ik wil niets insinueren maar:

  Vr 1 Augustus 2008 02:34 | Vincent Brunott |

  Zou het interessant kunnen zijn om te onderzoeken of het dolgedraaide deel van de anti-rooklobby (ruim 80%) voornamelijk bestaat uit frustraten die vanwege hun onmogelijke karakter ooit door een rokende partner aan de kant zijn gezet?...

   


  Bill Gates start antirokers campagne

  Vr 1 Augustus 2008 13:08 | Frank |

  U dacht dat Bill Gates zijn geld ging inzetten om inwoners van arme landen aan een computer te helpen? Misschien komt dat nog, maar de Microsoft-oprichter gaat zich eerst bezighouden met een ander probleem: het aanpakken van de tabaksindustrie.

  De campagne tegen roken is één van de eerste acties die Gates na zijn vroege pensioen gaat starten, samen met collega-miljardair Michael Bloomberg. De komende vier jaar zal ongeveer 375 miljoen dollar worden besteed aan campagnes waarin de schadelijke gevolgen van het roken centraal staan. Daarvan is 175 miljoen afkomstig van de Bill & Melinda Gates Foundation en groeilanden zoals China en India krijgen de meeste aandacht.

  ik vraag me af wanneer de tabaksindustrie iets aan de computerverslaving van het westen gaat doen...