Demonstranten worden nu lekker krokant met magnetronkanon(video)

Zo 4 Februari 2007 16:41 | Frank | 3006 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Amerikaanse wapenproducent Raytheon heeft voor het Pentagon weer een nieuw speeltje op de markt gebracht. Met de Silent Guardian, een soort van magnetronkanon, worden demonstranten met hittestralen onder controle gehouden. Het bezorgt je een intens branderig gevoel, waarvoor vluchten de enige remedie is.

Stel, je demonstreert met honderden actievoerders bij de poorten van de kerncentrale in Borssele. Nadat de opstandige menigte te dicht bij het afzettingshek samendromt, geeft de ME het bevel zich te verwijderen. Zonder noemenswaardig resultaat. Plotseling ervaar je een intense pijn, veroorzaakt door een branderig gevoel van de huid. De enige manier om eraan te ontkomen is door je snel uit de voeten te maken, indien mogelijk...

Deze pijn wordt veroorzaakt door een nieuw wapen, Active Denial System, gemonteerd op een pantserwagen. Het wapen bestaat uit een schotelantenne die een onzichtbare elektromagnetische straal naar het doelwit zendt. Deze laserstraal kan een afstand van maximaal 500 meter overbruggen. Bestaande vergelijkbare niet-dodelijke antipersoonswapens, zoals rubber kogels, zijn alleen doeltreffend op de korte afstand.

Met de introductie van het Active Denial System is een nieuw tijdperk ingeluid van verlammende wapens voor toepassingen in het kader van oorlogsvoering en om menigten onder controle te houden. 'Niet-dodelijke' wapens van dit soort zijn controversieel. Tegenstanders stellen dat het willens en wetens pijnigen van tegenstanders, zeker burgers, in juridisch opzicht gelijkstaat aan folteren.

Lees hier het hele artikel op Ravage

Bron: ravage digitaal

Reacties

    Starwars in Iraq(video)

    Zo 4 Februari 2007 16:44 | Frank |

    "Advanced new technology was and still is being used and tested in Iraq.

    Learn about acoustic weapons, "Active Denial" weapons, microwave weapons and laser weapons and other non-lethal weapons. These weapons are currently secretly being used to torture citizens who question the government in countries like Norway and Canada. They are also secretly being used in open warfare (Like the 2006 Israeli invasion of Lebanon)." From gridlockz


    Starwars in Iraq 1/3



    Starwars in Iraq 2/3



    Starwars in Iraq 3/3