Politie scant en filmt moordplek Sévèke

maandag 24 april 2006 16:40 | Frank | 3414 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
NIJMEGEN - De politie heeft zondag de plek gescand en gefilmd waar de Nijmeegse activist Louis Sévèke in november op straat is doodgeschoten. De politie maakt met het materiaal een driedimensionale reconstructie aan de hand waarvan onder meer getuigenverklaringen kunnen worden gestaafd.

Volgens een politiewoordvoerder is het maken van een digitale scan niet uniek, maar komt het niet vaak voor. ,,Getuigen hoeven zo voor hun voorstellingsvermogen niet naar de plek van het delict terug te gaan.’’

In de film kunnen naar wens auto’s, voorbijgangers en andere zaken worden ingepast. De politie maakte bovendien gisteravond nog beelden, zodat de lichtomstandigheden min of meer dezelfde zijn als op de avond van de moord.

De politie bracht vijftien tot zeventien plekken in beeld. ,,Alle gebouwen waar getuigen iets hebben gezien, zijn aan bod gekomen.’’ Het gebeurde op zondag, omdat dat een rustige dag is met minder verkeer in de stad.

De inwoners van Nijmegen merkten weinig van de werkzaamheden van de politie. Met een kastje maakten agenten de scans; de straten hoefden er niet voor te worden afgezet.

Wie toch wilde weten wat zich in de binnenstad afspeelde, kreeg te horen dat de werkzaamheden met de moord op Sévèke te maken hadden. (ANP)

Ik had er nog nooit van gehoord
Bron: Algemeen dagblad