Praatgrage papegaai verraadt affaire

Di 17 Januari 2006 09:58 | Frank | 2819 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
LONDEN - Een praatgrage papegaai heeft in Engeland een affaire aan het licht gebracht en ervoor gezorgd dat de relatie van een Brits paar strandde. De 8-jarige Ziggy bracht de 25-jarige Suzy Collins op de knieën, met de uitroep 'Gary, I love you'. De callcentermedewerkster moest haar vriend Chris Taylor vervolgens bekennen dat ze al vier maanden een relatie had met een ex-collega met die naam.


De Grijze roodstaartpapegaai had eerder al 'Hiya Gary' geroepen als de mobiele telefoon van Collins afging, meldden Britse kranten dinsdag. Ook maakte het gevederde huisdier van Taylor zoenende geluidjes als op de televisie of radio de naam Gary voorbijkwam.

Het kwartje viel echter pas vlak voor kerst, toen de papegaai opnieuw de naam van Gary kraaide en Collins in huilen uitbarstte en lijkbleek de affaire moest opbiechten. Zij verliet haar vriend nog dezelfde avond. Collins liet de krant the Daily Telegraph weten dat ze toch al nooit van de papegaai had gehouden. Ook de relatie tussen eigenaar Taylor en Ziggy werd nooit meer de oude: hij gaf de vogel weg.

Rotnaam
"Hij bleef die rotnaam maar noemen. Ik voelde me vreselijk, maar wat kon ik anders doen", aldus de inwoner van Leeds, die inmiddels overigens ook al weer een nieuwe relatie heeft. Grijze roodstaartpapegaaien zijn beroemd omdat ze als geen ander dier menselijke woorden kunnen zeggen. Vorig jaar ontdekten wetenschappers een exemplaar dat in gevangenschap 950 woorden had geleerd en een gevoel voor humor leek te hebben.
Bron: nu.nl