Virus vermomt zich als Instant Messenger-bèta

woensdag 28 december 2005 11:01 | Frank | 2416 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Het Finse F-Secure waarschuwt voor een virus dat verstopt zit in een zogenaamd uitgelekte bètaversie van Microsofts Instant Messenger 8. De software wordt verspreid via een website die luistert naar de naam msgr8beta.com. De website geeft hoog op van de voordelen van de nieuwe versie van Microsofts berichtuitwisselingsprogramma.

Wie zich laat verleiden tot het downloaden van de zogenaamde bèta-versie, krijgt in plaats van Microsoft-software een virus binnen op zijn pc. Behalve een worm die zich onmiddellijk begint te verpreiden naar de instant-messagingcontacten installeert het virus ook een programma dat de geïnfecteerde pc onderdeel maakt van een bot-netwerk.

Het is onduidelijk wie de website heeft opgezet. Het virus, dat door F-Secure Virkel.F is gedoopt, wordt op dit moment nog niet actief verspreid. (Jelle Wijkstra)
Bron: automatiseringgids.nl

 Quote

Haatgevoelens verdwijnen nooit uit deze wereld door te haten, maar door lief te hebben; dit is een eeuwige waarheid. Overwin toorn door liefde, overwin het kwade door het goede. Overwin de vrek door te geven, overwin de leugenaar door waarachtigheid.
BOEDDHA