Hirsi Ali in beroep tegen Verdonk

Di 16 Mei 2006 19:33 | Frank | 3351 keer bekeken | 4 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
DEN HAAG - Ayaan Hirsi Ali gaat in beroep tegen de vaststelling van minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) dat het VVD-Tweede Kamerlid mogelijk nooit het Nederlanderschap heeft verkregen. Hirsi Ali kondigde dat dinsdag aan tijdens haar persconferentie.

Verdonk had het Kamerlid maandag schriftelijk laten weten dat ''vooralsnog moet worden aangenomen dat zij geacht wordt het Nederlanderschap niet te hebben verkregen''. Feitelijk komt het erop neer dat zij als persoon nooit het Nederlands paspoort heeft gekregen, omdat zij andere personalia heeft opgegeven bij haar naturalisatie in 1997. Hirsi Ali heeft zes weken de tijd om op de brief van Verdonk te reageren.

Het Kamerlid zei overigens niets over haar toekomst, behalve dat ze kiest voor het internationale podium om het grensoverschrijdende debat over bijvoorbeeld moslimvrouwen verder te voeren. Ze deed verder op advies van haar advocaat geen mededelingen over wat ze precies gaat doen.

Maandag kwam naar buiten dat Hirsi Ali vanaf september aan de slag gaat in Washington bij het American Enterprise Institute (AEI), een conservatieve denktank die connecties heeft met de regering van de Amerikaanse president George Bush.
Bron: Het Parool

Reacties

  Wie is Hirsi Ali werkelijk ?

  Di 13 Juni 2006 00:00 | Frank |

  Eigenaardig toch, hoe ze het voortouw nam in die cartoonkwestie's. Nosy Neighbor 


  Zo heftig , en nu afgaan als een gieter, en dan naar de VS in een zogenaamde denktank ????

   Wat voor spel word daar weer opgevoerd ????https://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZN"">https://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZN" target="_blank"> 

   Cat 16 


  Ayaan naar de VS

  Wo 17 Mei 2006 20:54 | Jeans |

  Dit hele gebeuren heeft alleen maar geleid tot een versneld vertrek van Ayaan Hirshi naar de VS alwaar zij een functie gaat bekleden in de ultra rechtse 'denktank' AEI van Bush. Een organisatie die de discussie aan gaat om de 'waarheid' te vinden, zodat een 'verlichte' kijk kan worden verkregen... De directeur kon niet wachten haar bij deze familie op te nemen.
  En ach dan te bedenken dat Ayaan oorspronkelijk afstamt van een machtige klan uit Saoedi Arabie.
  Home sweet home


  Columniste vertelde Verdonk over leugens Hirsi Ali

  Do 18 Mei 2006 09:41 | Truthseeker |

  Columniste Ebru Umar lichtte minister Rita Verdonk al ruim een jaar geleden in over de 'leugens' van Ayaan Hirsi Ali. Umar stuurde eind 2004 aan alle bewindslieden en Kamerleden een artikel van haar hand, dat geplaatst was in het studentenblad Propria Cures. De columniste werd vervolgens door Verdonk uitgenodigd voor een gesprek op haar ministerie.

  In het https://www.propriacures.nl/archief.php?artikelid=397" target="_blank">artikel, in de vorm van een open brief, staat letterlijk: "Magan heet je toch eigenlijk Ayaan?" Het gesprek tussen Umar en Verdonk zou plaats hebben gevonden op 21 april 2005. "Ik heb Verdonk voorgehouden dat Ayaan liegt en bedriegt. Ze is een leugenaar. Ik vind het ongelofelijk dat Verdonk nu zegt dat ze eerder niet wist dat de naam vals was", verklaart Umar. Ook in haar boek 'Geen talent voor liefde', dat een half jaar geleden verscheen, beschrijft Umar de ontmoeting. "'Blijft dit gesprek onder ons?', vraagt Rita bij binnenkomst. (..) Dan pakt ze een mapje tevoorschijn, waarin de Propria Cures met mijn open brief aan Ayaan zit. (..) 'Ik (Verdonk) vroeg mij af waarom iemand mij een dergelijk artikel stuurt. Ik dacht laat ik die mevrouw dat zelfs eens vragen.'" Verdonk zou Hirsi Ali in het gesprek hebben verdedigd.

  Umar en Hirsi Ali waren beiden goede bekenden van Theo van Gogh. Na de moord op Van Gogh raakte de relatie tussen de twee bekoeld, toen Umar in het bewuste artikel in Propria Cures Hirsi Ali de moord op de filmmaker verweet. Een woordvoerder van Verdonk wilde vanavond niet in gaan op het artikel uit 2004: "De minister heeft niet eerder kennis genomen van de valse naam in de context van de naturalisatie."


  Verdonk bindt in na torentjesoverleg

  Do 18 Mei 2006 19:48 | Frank |
  DEN HAAG - Minister Rita Verdonk voor Vreemdelingenzaken zal de motie van de Tweede Kamer over het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali onverkort uitvoeren. Ze heeft dat donderdag gezegd na overleg met premier Jan Peter Balkenende en de twee vicepremiers. Volgens ingewijden was het gesprek "pittig en stevig".

  Balkenende had Verdonk op het matje geroepen nadat woensdag twijfel was gerezen over haar bereidheid om de dinsdag aangenomen motie uit te voeren. Balkenende en de vicepremiers Gerrit Zalm (VVD) en Laurens Jan Brinkhorst (D66) waren "niet blij" met uitlatingen van haar tijdens een VVD-bijeenkomst in Hardenberg, zegt een bron. Verdonk zei daar dat ze geen andere mogelijkheid had gehad dan Hirsi Ali het Nederlanderschap te ontnemen.


  Brief

  Maar na het overleg van donderdag liet Verdonk weten "alle ruimte" te zullen gebruiken om Hirsi Ali haar paspoort te laten behouden. Ze zal Hirsi Ali ook "uitnodigen om die ruimte aan te geven". "Ik heb inmiddels begrepen dat haar advocate die ruimte wel ziet." Verdonk zal Hirsi Ali ook een brief schrijven waarin ze uitlegt hoe ze de motie gaat uitvoeren.

  Het overleg tussen de kabinetstop en Verdonk duurde zo'n anderhalf uur. Een betrokkene omschrijft het als "niet hartelijk". Vooral Brinkhorst zou Verdonk de mantel hebben uitgeveegd. "Maar ze zijn in elk geval weer on speaking terms", aldus de bron.

  Uitvoering

  Vrijdag spreekt de ministerraad over de uitvoering van de motie over Hirsi Ali. Balkenende, Zalm en Brinkhorst zijn ervan overtuigd dat het binnen de bestaande regels mogelijk is Hirsi Ali haar Nederlandse nationaliteit terug te geven.

  Edith Schippers, de vicefractievoorzitter van de VVD noemde de actie van de premier "overbodig". De Kamer kan er zelf wel voor zorgen dat Verdonk de motie uitvoert, zei Schippers in een reactie.