Rice kan zich waarschuwingen 9/11 niet herinneren

dinsdag 3 oktober 2006 11:43 | Frank | 4488 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice kan zich niet herinneren dat CIA-baas George Tenet haar twee maanden voor de aanslagen van 11 september 2001 waarschuwde voor een aanval van Al-Qaida op de Verenigde Staten. Journalist Bob Woodward claimt in zijn nieuwe boek, State of Denial, dat Tenet Rice op 10 juli 2001 inlichtte over de dreiging. Rice was toen de nationale veiligheidsadviseur van Bush.


Rice zei maandag in Ierland tegen verslaggevers dat ze zich het overleg niet kan herinneren, maar het zeker onthouden zou hebben als haar toen verteld was dat er een aanval op de VS aan zat te komen. Tenet heeft tegen Woodward gezegd dat hij tijdens het overleg Rice in zeer duidelijke bewoordingen waarschuwde. Rice zou weliswaar beleefd zijn geweest, maar Tenet had het idee dat hij niet tot haar doordrong.

Volgens uitgever Simon & Schuster is State of Denial, enkele dagen na de verschijning van het boek, al aan de derde druk toe. Er zouden nu negenhonderdduizend exemplaren in omloop zijn. Schrijver Woodward was een van de journalisten die een aandeel had in de onthulling van het Watergate-schandaal, dat uiteindelijk leidde tot de val van president Richard Nixon.

The stage is set
Bron: Trouw
Externe link: http://www.trouw.nl

 Quote

‚??Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for‚?Ě
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII