School schrapt plan voor lessen meditatie

Di 17 Januari 2006 23:53 | Frank | 2782 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
LELYSTAD (ANP) - Middelbare school De Rietlanden in Lelystad heeft de plannen voor het geven van transcendente meditatie als keuzevak geschrapt. Dat maakte de school dinsdag bekend.

De leiding vreest dat de lessen het bestaande imago zouden aantasten. Aanleiding is de vloedgolf aan reacties die het idee de afgelopen dagen veroorzaakte.

De Rietlanden bracht het plan vorige week naar buiten. Het idee voor het geven van transcendente meditatie was afkomstig van enkele leerlingen en hun ouders. De leerlingen hadden de lessen vroeger op hun oude basisschool gehad en wilden daar graag mee doorgaan. De school zag daar wel wat in, maar schrikt nu alsnog terug van de onverwachte grote publiciteit.

Veel media-aandacht

Het idee van De Rietlanden was vorige week uitgebreid in het nieuws. Volgens rector H. Terbach namen de meditatielessen te veel aandacht weg van de rest van het onderwijs. ,,Voor je het weet, krijg je straks als eerste onze naam te zien als je de woorden transcendente meditatie opzoekt op internet'', reageerde hij. De school kreeg zelf slechts één echt negatieve reactie.

Extra reden voor stopzetting van het plan zijn vragen die de Tweede Kamerfractie van de SP aan minister Van der Hoeven van Onderwijs stelde. Terbach verklaarde dat de lessen daarmee uitgroeien tot een politieke zaak, waarvan de afloop ongewis is. ,,Wij wilden morgenavond peilen of er eigenlijk wel genoeg belangstelling bestond onder de leerlingen. Maar dan moet je mensen wel kunnen vertellen of het plan doorgaat of niet.''

De school gaat over enkele weken toch nog om de tafel met de initiatiefnemers. Terbach: ,,De rust ontbrak om onze plannen volgend schooljaar door te voeren. Mede door eigen communicatiefouten. Dan is het beter om te stoppen. Maar verder sta ik nog steeds achter het idee''. De school wil wel bekijken of ze later toch nog iets met transcendente meditatie kan doen.

Bron: Planet.nl

Reacties

    jammer voor de leerlingen

    Wo 18 Januari 2006 00:08 | Webskater |

    Maar ik weet zeker dat het de leer prestaties zou verhogen..... nu maar hopen dat het in de toekomst toch doorgaat ......