Nieuwe internettelevisiedienst van Skype-makers heet 'Joost'

Wo 17 Januari 2007 02:12 | Frank | 4026 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De makers van het voip-programma Skype hebben dinsdag formeel bekendgemaakt dat de officiële tak van de internettelevisiedienst Joost gaat heten. Aldus webwereld.

Het project kreeg eerder bekendheid onder de codenaam 'Venice Project'. De nieuwe dienst is getest door zo'n 6.000 mensen. Op dit moment zit Joost nog steeds in de testfase en is het nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Het project is gestart door de makers van Skype en Kazaa, Niklas Zennström en Janus Friis.

Met Joost krijgen gebruikers de mogelijkheid om 'full-screen' hoge kwaliteit 'televisie' te kijken. Om er gebruik van te maken moeten mensen software downloaden. Met de software kunnen mensen in een menu zoeken naar diverse kanalen. Tevens is het mogelijk om programma's te pauzeren, door te spoelen en terug te spoelen, playlists te delen en te chatten met vrienden.

"Anders dan bij een dienst als Youtube zal alle content professioneel gegenereerd zijn", aldus de makers. Ook geven zij aan dat de dienst zal passen binnen de Digital Millennium Copyright Act, een Amerikaanse wet die misbruik op copyright moet aanpakken.

"We hebben positieve en constructieve feedback ontvangen van onze testers", aldus woordvoerder Frederik Wahl van Joost. "De naam Joost straalt energie en gezelligheid uit."

Net als Kazaa en Skype is ook Joost gebaseerd op p2p-technologie.

Nieuws met een knipoog

Bron: webwereld.nl