Blair zet kernenergie weer op de agenda

dinsdag 29 november 2005 16:04 | Frank | 3009 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

(Novum/AP) - De Britse premier Tony Blair heeft dinsdag op een conferentie van het Britse bedrijfsleven gepleit voor een nieuwe discussie over kernenergie in het licht van stijgende energieprijzen, onzekere bevoorrading en klimaatverandering. De huidige generatie Britse kernreactoren loopt op haar laatste benen en is dringend aan vervanging toe, willen de Britten hun energie blijven betrekken van kernreactoren.

"De kwestie is terug op de agenda", zei Blair, die voor de zomer van 2006 een regeringsrapport over de energiesituatie aankondigde. De Britse stroombehoefte wordt momenteel voor twintig procent gedekt door kernenergie. De huidige twaalf kernreactoren zijn evenwel aan vervanging toe. Als zij niet worden vervangen, levert kernenergie in 2010 nog maar vier procent van het Britse stroomverbruik. Blair wees er ook op dat Groot-Brittannië over enkele jaren niet meer zelf in zijn aardgasbehoefte kan voorzien en gas zal moeten importeren.

Actievoerders van Greenpeace waren in de balken van de hal in Islington, in Noord-Londen, geklommen waar Blair zou spreken. Zij ontvouwden een spandoek met de tekst 'Kernenergie, fout antwoord'. De organisatoren besloten daarom op het laatste moment de conferentie te verhuizen naar een kleinere hal, waar het publiek alleen nog maar kon staan. Twee actievoerders, die hadden aangeboden hun actie te staken in ruil voor spreektijd, werden gearresteerd.

Greenpeace-woordvoerder Emma Gibson zei dat er geen behoefte aan kernenergie is, omdat die onveilig en oneconomisch is en 'een terroristisch gevaar' vormt.

Bron: AP
Externe link: http://www.nieuws.nl

Reacties

    Je kan duidelijk zien hoe dom die is he?

    dinsdag 29 november 2005 16:05 | Frank |

    Toch eens opzoeken of die man zelf kinderen heeft....


 Quote

"The truth is useless. You have to understand this right now. You can't deposit the truth in a bank. You can't buy groceries with the truth. You can't pay rent with the truth. The truth is a useless commodity that will hang around your neck like an albatross all the way to the homeless shelter. And if you think that the million or so people in this country that are really interested in the truth about their government can support people who would tell them the truth, you got another thing coming. Because the million or so people in this country that are truly interested in the truth don't have any money."
Jeb Bush (Florida Governor, brother of George W. Bush)