Opnieuw verzet tegen huurbeleid

Ma 16 Oktober 2006 01:38 | Frank | 4263 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Het verzet tegen het huurbeleid van het derde kabinet Balkenende is zondag een nieuwe fase in gegaan. De actie is omgedoopt van 'Stop Dekker' in 'Winsemius Stop'. Eind oktober praat de Tweede Kamer over het nieuwe huurbeleid, dat volgend jaar moet in gaan.

De actievoerders hoopten de afgelopen maanden tot twee keer toe dat het nieuwe huurbeleid zou stranden. Eerst viel het tweede kabinet Balkenende eind juni, maar ging toch door als minderheidskabinet met het nieuwe huurbeleid als een van de speerpunten. Vervolgens trad minister voor Volkshuisvesting Sybilla Dekker (VVD) eind september af vanwege de Schipholbrand. Maar haar opvolger Pieter Winsemius (VVD) zet de plannen door.

Vandaar dat het comité zich zondag de nieuwe naam 'Winsemius Stop' heeft aangemeten. Het comité roept huurders op 23 oktober naar het kamerdebat in Den Haag te komen. Volgens 'Winsemius Stop' leidt de nieuwe huurwet tot hoger huren en brengt het mensen met een laag inkomen in grote problemen. Het kabinet zegt met de nieuwe regels de doorstroming op de woningmarkt te willen bevorderen.

In het comité zijn ondermeer de Woonbond, PvdA, SP, GroenLinks, enkele gemeenten en woningbouwcorporaties vertegenwoordigd.
Bron: Nieuws.nl