Jaaroverzicht 2006

Vr 29 December 2006 22:26 | Frank | 2193 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Aangezien YaYaBla nog maar amper een jaar bestaat, is er nog nooit een jaaroverzicht gepost. Ik dacht laat ik eens een overzicht maken van artikelen die afgelopen jaar zijn gepost op YaYaBLa. Misschien een beetje overbodig, want iedereen doet het al.

Sinds Januari dit jaar weten we dat de theorie E=MC2 bijna klopt.
Wetenschappers van het 'National Institute for Standards and Technology' (NIST) en het 'Massachusetts Institute for Technology' (MIT) hebben bewezen dat de formule E=mc² van Albert Einstein bijna klopt, met een nauwkeurigheid van 0,0000004 procent komt ie best dicht in de buurt. De test die de wetenschappers uitvoerden was 55 keer nauwkeuriger dan voorgaande tests.

Sharon ging in een diepe slaap toen hij net zo hard nodig was
Het is nagenoeg uitgesloten dat de door een zware hersenbloeding getroffen Israëlische premier Ariel Sharon terugkeert in de politieke arena. Medisch specialisten verklaarden donderdag in Israëlische media dat het zeer waarschijnlijk is dat Sharon blijvend letsel heeft, dat hem zal verhinderen nog langer politiek actief te zijn.

Samir A. Bekeerde de Hells Angels
Nieuwenhuizen sluit overigens niet uit dat de Angels alleen maar doen alsof ze terrorist zijn, om zo onder hun straf uit te komen: "Terroristen staan nu eenmaal veel sneller weer buiten dan iemand die, zeg, hasj naar de koffieshops brengt."

Duitse hackers maken RFID-vernietiger
Hackers van de Duitse Chaos Computer Club zeggen een RFID-'zapper' te hebben gemaakt die passieve RFID-chips - die in allerlei artikelen zoals kleding verstopt kunnen zitten - op kan blazen volgens het 'magnetronprincipe'.

Hyperdimensiemotor stelt ons in staat sterrenreizen te maken
De Amerikaanse overheid is bezig met een hyperspacemotor die interstellaire reizen mogelijk maakt door via een andere dimensie het eindpunt te bereiken. Een reis naar Mars duurt dan slechts drie uur, en een ster op elf lichtjaren afstand slechts 80 dagen. Pas maar op daar in space, kijk maar naar Irak wat er kan gebeuren!!

Er was nogal wat gedaan dit jaar om je wat veiliger te voelen dit jaar.
DNA afnemen na zelfmoord
DNA van onschuldige Britse jongeren bewaard
En de inroductie van het nieuwe paspoort
Beveiligingscameras in een wifi jasje

Electronische stemmachines
Nicolaï liet de stemmachines onderzoeken na berichten dat gemeenten ze hebben opgeslagen in loodsen waar geen toezicht was, of dat ze waren uitgeleend. Het bedrijf Nedap, dat negentig procent van de stemmachines heeft geleverd, controleert de software in de apparaten en voorziet ze van een niet-overschrijfbare geheugenchip.
Electronische stemmachines ? Niet doen !
Wetenschappers stelen stemmen
Zoek alle artikelen over stemcomputers

Medicijnen
Farmaceutische bedrijven verzinnen ziektes en overdrijven de ernst van relatief kleine gezondheidsproblemen om meer winst te maken. Ze zorgen ervoor dat gezonde mensen zich patiënt voelen en meer medicijnen gebruiken. De gezondheidszorg is een bedreiging voor de gezondheid geworden. Eigen verantwoordelijkheid is de kern van gezondheid.

In 1973 staakten de artsen in Israël gedurende een maand; in die maand daalde het sterftecijfer met 50 procent. Een paar jaar later zorgde een artsenstaking van twee maanden in Bogota, de hoofdstad van Columbia, voor een daling van het sterftecijfer met 35 procent.

Wel weer goed nieuws was dat de Finse geneesmiddelenproducent BioTie Therapies volgend jaar een pil op de markt brengt die koopverslaafden helpt om hun winkelmanie onder controle te houden. De pil helpt zes op de tien koopjunks hun portemonnee op zak te houden. De interesse onder niet gebruikers is ook erg laag.

Zes mannen in een Londense kliniek zijn ernstig ziek geworden nadat ze maandagavond een nieuw medicijn uittesten. De Britten namen deel aan een medische proef. De overheid heeft bij Solvay zestien miljoen vaccins besteld voor het geval er in Nederland vogelgriep uitbreekt.

Ooit, nog niet eens zo heel lang geleden, liepen er mensen rond, die een enorme kennis van de natuur bezaten. Iedere cultuur kende hun eigen medicijnmannen en -vrouwen die intuïtief wisten wat nodig was in een menselijke crisissituatie. Deze mensen stonden in hoog aanzien. Met het verdwijnen (lees: verjagen, uitroeien) van dergelijke culturen, door de Farmaceutische Maffia, verdween er ook heel veel kennis.

Beatrix moet uitkering inleveren
Het begon allemaal met Prinses Margarita die dna-materiaal heeft afgestaan om via onderzoek te bewijzen dat koningin Beatrix geen recht heeft op de troon. De prinses zou een haarlok, speeksel en een slipje hebben afgestaan.

Het genetisch materiaal zou moeten aantonen dat Beatrix niet afstamt van koning Willem I en daarom geen recht heeft op de troon. Volgens Nugter moet zij aftreden als dit niet zo blijkt te zijn. Iets wat je gewoon op wiki kan lezen en in elke andere encyclopedie.

Het vaderschap van Willem III staat wel eens ter discussie, omdat hij op oudere leeftijd wegens syfilis geen kinderen meer zou kunnen verwekken. Als natuurlijke vader wordt dan genoemd: Jonkheer S.M.S. de Ranitz (1846-1916), particulier secretaris van koningin Emma.

Verder heeft de Roy van Zuydenwijn nog geprobeerd om voor de klokkenluideronline in de 2e kamer te komen, maar dit is hem nooit gelukt. Waarschijnlijk doordat men hem inmiddels als crimineel in de media had afgespiegeld.

Vooralsnog woont Bea nog steeds in huize den Bosch, echter zal zij binnenkort wel gaan verhuizen naar Drakensteyn aangezien dit kasteeltje net is opgeknapt. Heeft zij u daarvoor al bedankt? U heeft er wel voor betaald. Kasteel Drakensteyn is privébezit van koningin Beatrix. Echter staat het op de monumentenlijst en zij kan dan ook gewoon subsidie krijgen voor haar verbouwing Hoeveel wetten zal koningin Beatrix nog tekenen? Dat is een andere vraag die leeft.

ufo's
Nederland wordt belaagd door ongeïdentificeerde vliegende objecten (ufo's).
Onder andere in Groningen werden ufo's waargenomen. Alle getuigen melden oranje-lichtgevende vliegende objecten die soms dingen lijken te laten vallen, of zelfs lijken te landen.

Media
Veel kinderen vertrouwen volledig op media En volwassenen? Media maken zich verlengstuk van manipulatie. Het aantal bedrijven dat een meerderheid van de Amerikaanse media in hun bezit hebben is 5. Dus dan zou je jezelf af kunnen vragen is de media nog wel objectief? We kunnen er haast niet meer naast kijken. Onze leefwereld wordt overspoeld met chatruimtes, digitale televisie, sms-spelletjes, ... De grens tussen realiteit en fictie wordt steeds maar dunner zonder dat er ook maar enig besef komt van de gebruikers.

Bedacht Philips al eerder het stoplicht om ons op een kruispunt op te houden, nu komen zij met Nieuwe technologie die u aan de buis gekluisterd moet houden. Philips heeft een patent aangevraagd op een bijzondere uitvinding waarmee het voor consumenten onmogelijk moet worden om tijdens een reclamepauze naar een andere zender te zappen. De nieuwe technologie heeft de naam "Advertisement Controller" gekregen

9/11
Het was ook 5 jaar geleden dat de twin towers naar beneden kwamen. In Amerika zijn al langere tijd actiegroepen en websites actief die beweren dat de Amerikaanse overheid zelf achter de aanslagen zat om zo onder het volk angst te creëren - met als gevolg ingrijpende wetten als de Patriot Act I + II- en de steun te krijgen om Irak binnen te vallen. Ook Charlie Sheen zet onder meer zijn vraagtekens bij het vliegtuig dat in het Pentagon stortte. "Ik wil wel eens zien hoe dat vliegtuig al die manoeuvres heeft gemaakt." Het toestel dat zich in het Pentagon boorde, werd nooit op camera vastgelegd.

Ook werd dit jaar bekend dat 15000 New Yorkers ziek zijn geworden op 9/11. Na het instorten van de torens van het World Trade Center hebben ze waarschijnlijk asbest stof ingeademd.

Holleeder
Holleeder zou onder meer de beschikking hebben gehad over geheime rapporten van de Criminele Inlichtingen Eenheden. Ook zou hij weten welke criminelen in het geheim voor de politie werkten. Dit kan volgens het AD alleen bekend zijn bij een kleine groep Amsterdamse rechercheurs en de opsporingstop. Begin daar eens te zoeken zou ik zeggen, of bij Neelie Kroes, die binnenkort best wel eens als Neelie K. in de krant zou kunnen komen. Als ik haar was zou ik Maurice de Hond nu alvast bellen.

Heeft ze iets crimineels gedaan? Niet echt. Daarbij: wat is crimineel? Ze heeft zaken gedaan met types die scharrelen in de periferie van wijlen Willem Endstra en andere cowboys. Jongens die worden genoemd in het procesverbaal van de gevreesde Willem Holleeder. Neelie zegt dat ze niet wist dat de heer Paarlberg de klusjesman van Willem Endstra was.

Ongeveer wat Mabel wisse Smit ooit zei over Klaas bruinsma. Peter R de V heeft via de Rijksvoorlichtingsdienst, de RVD, Mabel een aantal vragen gesteld naar aanleiding van zijn journalistieke bevindingen. En uit de antwoorden van Mabel blijkt dat er toch wel iets meer aan de hand was. Het was een opvallend hechte kameraadschap", zo zegt ze.

Waterstof
Man vindt Waterstofmotor uit... en sterft! Wie profiteert van deze actie? Zoevend op waterstof over Duitse autobaan in een BMW 7 Serie

Met waterstof als veilige en duurzame brandstof in 5,5 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur. Volgend jaar wil de Amsterdamse onderneming Formula Zero een wereldrecord acceleratie voor brandstofcelvoertuigen vestigen.

Waterstof wordt door velen als dé nieuwe schone brandstof gezien. De rechtse regering in de VS ziet het als de "freedom fuel", de brandstof die Amerika olie-onafhankelijk moet maken. Milieu-activisten zien het als hét middel om een overgang naar een duurzame energie voorziening te forceren.

Bron: YaYaBLa