'Don' Donner rapt de dope van straat

Za 25 Februari 2006 23:16 | Frank | 2686 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - „Van een blowtje word je duf. Dus steel de show nou niet zo suf. Ga die drugs niet badineren, wees bereid om iets te leren.” Niet Ali B. of de Osdorp Posse maar minister Donner van justitie himself geeft hier al rappend zijn kijk op het drugsbeleid.


Onder de naam De Don feat. Master G. wijst de bewindsman in een rapnummer op de nadelen van het gebruik van softdrugs. De rap is in mp3-vorm op de site van Donners ministerie te vinden.

De rap lijkt een directe reactie op een rapnummer dat burgemeester Leers van Maastricht onlangs opnam met de Heideroosjes. De Limburger pleitte daarin voor regulering voor de wietteelt.

Donner noemt zijn rap een manier om zijn drugsbeleid „op ludieke wijze” toe te lichten. „Hier spreekt Donner van justi-tie, ik doe het samen met de poli-tie. Schuif die dope maar aan de kant, want een addict Nederland zijn zaken die ik liever niet-zie”, luidt het refrein.

In het lied zit ook een ministeriële wens: „Ja de drugs gaan van de straat, er komt actie na gepraat. Blowers neem daarvan notie!“
Bron: Telegraaf