Big Brother Awards 2005

zondag 6 november 2005 11:06 | Frank | 2994 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Wordt u iedere dag om uw identiteitsbewijs gevraagd? Staan de camera's nu ook al bij u in de straat? Bent u bezorgd over de OV-chipkaart, het BurgerServiceNummer, het biometrisch paspoort, de bewaarplicht of direct-marketing? Wees geen hulpeloos slachtoffer maar doe iets terug.

Op zaterdag 28 januari reikt Bits of Freedom voor de vierde keer de Big Brother Awards uit. Met de Awards worden de persoon, het bedrijf of de overheidsinstelling te kijk gezet die zich het afgelopen jaar te buiten zijn gegaan aan het controleren van burgers en afbreken van hun privacy. Vanaf vandaag kan iedereen nominaties indienen.

Een deskundige jury zal de nominaties beoordelen en de winnaars kiezen. Nominaties zijn welkom via [email protected], bij voorkeur voorzien van uitleg en documentatie. De identiteit en gegevens van de inzenders worden niet openbaar gemaakt. De awards worden uitgereikt in vier categorieën: personen, bedrijven, overheid en voorstellen.
Bron: bigbrotherawards.nl/

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde