De Wijfels profetie

Wo 7 Februari 2007 18:13 | Frank | 5148 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Waarom moesten de formatie besprekingen eigenlijk in een achterkamertje gevoerd worden? Was Herman Wijfels misschien bang dat zijn goeroe achtige manier van werken een beetje vreemd kan zijn voor de burger? Herman Wijffels staat bekend als een van de meest invloedrijke Nederlanders. Het is minder bekend dat hij op zijn beurt wordt beïnvloed door het gedachtegoed van goeroes en profeten.

Ten Hoopen, schrijver van het boek De verlichte leider, gebruikt het Indiase chakrasysteem om persoonlijkheidsaspecten en leiderschapsstijlen te classificeren. De 'chakra's van leiderschap' zijn zeven energiekernen die de ontwikkeling van de persoonlijkheid kunnen stimuleren of remmen. Ze worden in zeven hoofdstukken beschreven.

Ook in Evolutionair leiderschap, het boek van Peter Merry, komen we de chakra's tegen: 'Chakra's sluiten ons op het universum aan. Ze zijn onze sleutels tot overleven en evolutie.' Volgens Wijffels geeft het boek 'een mooie samenvatting van wat leidende denkers de afgelopen jaren aan theorieën over het evolutionair proces hebben ontwikkeld. (…) Het werpt ook een helder licht op de dynamiek achter persoonlijke en collectieve bewustzijnsontwikkeling. Gegeven de nieuwe realiteiten zijn onze oude oriëntaties niet toereikend meer. We hebben nieuwe zienswijzen nodig om effectiever in het belang van het geheel te kunnen werken. (…) Dit boek verschaft inzicht in wat ons te doen staat. Lees het en wees klaar om verantwoordelijkheid te nemen.' Wijffels meent dat we toe zijn aan een evolutiesprong in de manier waarop we samenleven en verwijst daarbij naar Spiral Dynamics®, een model dat beschrijft welke waardesystemen elkaar hiërarchisch opvolgen. Onder het lovende voorwoord staat in kapitalen vermeld dat het werd geschreven door de voorzitter van de SER.

' Herman Wijffels is lid van de Wisdom Council van het Center for Human Emergence (CHE). Ook de oudste zoon van prinses Irene, Carlos de Bourbon de Parma, heeft daarin zitting. Ze kenden elkaar waarschijnlijk al langer, want Wijffels is al geruime tijd vice-voorzitter en sponsor van prinses Irenes NatuurCollege, dat onder meer cursussen organiseert waarin je leert om met bomen in contact te komen.

“Het roer moet om!” In de politiek krijg je al snel mensen op de been met deze slogan -- ook al is misschien niet meteen duidelijk wat de nieuwe koers is (of wat de oude was), laat staan waar het roer eigenlijk zit. De manifestatie vormde de afsluiting van het afscheid van Herman Wijffels van zijn voorzitterschap van de Sociaal-Economische Raad. Op zijn verzoek waren Don Beck en Ervin Laszlo uitgenodigd hun visie te geven op “De koers van Nederland”. Ook werd het boek van Peter Merry (mede-oprichter van het CHE-NL) Evolutionair Leiderschap, waarvoor Wijffels het voorwoord schreef, aan het publiek gepresenteerd.

Video speech Herman Wijffels tijdens de samenkomst Klaar om te wenden

Ook vond ik nog dit interview van Rosenmuller en Wijfels. Dit gaat over het gedachtengoed van de heer Wijfels en kinderarbeid. Hij heeft het zelf ervaren als kind en noemt zich nu deskundige op dit gebied.

Conclusie: Onze politiek is nu onderworpen aan de new age goeroes Balkenende, Bos en Rouwvoet. Zij zullen de komende vier jaar (als dit kabinet zo lang standhoud) door middel van meditatie en het vinden van innerlijke rust beslissingen nemen die in het belang van het geheel kunnen gaan werken. Ohm....

Bronnen:

 

Bron: YaYaBLa

Reacties

    Wouter de BosKabouter

    Wo 7 Februari 2007 20:26 | Frank |

    Wouter Bos gaat hier zover om u te vertellen dat je de komende vier jaar niks meer hebt in te brengen. Eens gekozen blijft gekozen . Hij gaat in geen geval nog naar u luisteren. Sit down and relax we have everything under control. Zou hij niet juist als volksvertegenwoordiger naar het volk moeten luisteren. lees en Huiver.


    Video is verwijderd maar hieronder de tekst:


    [...] "We zijn zelf zeer vastberaden over wat we willen en we laten niet alleen onze oren alleen maar hangen naar wat de samenleving wil en... U roept en wij draaien Dat is niet de filosofie van dit kabinet. Wij weten precies wat we willen, maar we denken wel dat we daarvoor alle krachten moeten gebruiken die er in de samenleving aanwezig zijn."