Rus wil golfballetje in baan om aarde slaan

vrijdag 10 maart 2006 10:48 | Frank | 2773 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
MOSKOU - Een Russische kosmonaut wil binnenkort een poging wagen vanuit het internationale ruimtestation ISS een golfballetje in een baan om de aarde te slaan. Sponsor van het project is een Canadese fabrikant van golfmateriaal, die de langste 'drive' ooit in de recordboeken wil krijgen.


De man die voor buitenaardse Tiger Woods gaat spelen, is Pavel Vinogradov. Hij gebruikt bij zijn recordpoging een speciale, met goud beklede ijzer 6. Het is de bedoeling dat het balletje - uitgerust met een zendertje zodat golffans het via internet kunnen volgen - vier jaar lang rond de aarde draait en dan in de atmosfeer verbrandt.

De Amerikaanse astronaut Alan Shepard sloeg in 1971 al een balletje op de maan, waar de zwaartekracht slechts een zesde is van die op aarde. Zijn 'swing' bracht een golfbal naar verluidt kilometers ver.

Vinogradov zal nog minder last hebben van zwaartekracht. Die is op het ISS te verwaarlozen, evenals de wrijvingskracht die zijn bal zou kunnen afremmen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, die de bouw van het ISS leidt, moet nog wel toestemming geven voor de publiciteitsstunt, die in de komende zes maanden moet plaatsvinden. Een mislukking kan volgens pessimistische experts het ruimtestation zwaar beschadigen. Bovendien is de wetenschappelijke waarde van het experiment volgens kenners nul.
Bron: Telegraaf

 Quote

De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
Onbekend