je mag ook niks meer

Wo 31 December 2008 19:21 | Frank | 3669 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Beste regering en vertegenwoordigers in de Tweede Kamer,

Echt, wij zijn het makkelijkste volk ter wereld. Vertel Nederlanders over energiebesparing en we draaien in het hele huis spaarlampen. We scheiden keurig ons groenafval en elke zaterdag sjouwen we boodschappentassen vol lege flessen naar de glasbak. Maar nú vinden we het tijd om een geluid te laten horen, want jullie bemoeizucht loopt de laatste tijd de spuigaten uit. Dit jaar ging namelijk geen dag voorbij of jullie probeerden weer iets nieuws te verbieden.

Sinds 1 juli mogen we niet meer roken in de kroeg. Het is begrijpelijk dat iedereen recht heeft op een rookvrije werkomgeving. Maar verwar een recht niet met een plicht. Laat een kroegeigenaar zelf bepalen of er in zijn café gerookt mag worden en hang een bordje aan de buitenkant op met: hier wordt gerookt of hier wordt niet gerookt. Dan kan een klant zelf kiezen waar hij naar binnen stapt.

In 2007 vond een ongeval plaats met een Franse toeriste die in een waas van drugs, drank en depressie van een viaduct sprong. Tragisch, net wat u zegt. Maar is het reden genoeg om 186 soorten paddo’s te verbieden, waardoor in de gemiddelde achtertuin ineens allemaal strafbare paddestoelen staan? Wij noemen dat incidentenpolitiek.

Met lede ogen zien we toe dat - vooral de christelijke - partijen zich nu richten tegen het unieke softdrugsbeleid in Nederland. Wij zijn er trots op dat we hier legale coffeeshops hebben, waar je alleen softdrugs kunt kopen en niet in aanraking komt met harddrugs. Als het zo doorgaat, hebben we binnenkort weer de dealer op het schoolplein, die de jeugd voorziet van een gratis snuif cocaïne ‘om eens te proberen’.

Dan hebben we het niet eens gehad over alle onzinnige voorstellen die dit jaar zijn gedaan. Een kleine selectie van wat volgens verschillende ministers en Kamerleden allemaal verboden moest worden: het afsteken van vuurwerk, blowen in de openbare ruimte, boerka’s, dieren in het circus, de supersmoker, het uitzenden van Deep Throat, nachtelijke erotische reclames op tv, de ronde vissenkom, terrasverwarmers, de film van Wilders, growshops, leenreclames, flesvoeding voor jonge baby’s, alcoholische mixdrankjes, bellen op de fiets, kraken en alcoholbezit voor jongeren. Het houdt maar niet op met de bevoogdende plannetjes.

Lief politiek Den Haag; buiten woedt een kredietcrisis. Het energievraagstuk en de armoede zijn ook de wereld nog niet uit. Kortom, genoeg om je tanden in te zetten, in plaats van voortdurend aan onze vrijheid te knabbelen. Als jullie dat nou doen, dan blijven wij elke zaterdag naar de glasbak lopen. Deal?

Een verontruste burger,

 

Teken de petitie...

Bron: jemagookniksmeer.nu