Compleet Bridgenetwerk Opgerold

Di 10 Januari 2006 21:08 | Frank | 2520 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Om het verdere onderzoek niet in gevaar te brengen heeft de politie slechts een klein deel van de in beslag genomen goederen kunnen tonen. In een goed gecoördineerde actie hebben leden van het Nationaal Kaartspelcommando een bridgenetwerk opgerold dat in alle windstreken van ons land actief was. Hierbij zijn zeker veertig mensen aangehouden op verdenking van partnerships bij het bedrijven van bridge of zelfs whist.


Ook zijn er volgens een woordvoerster letterlijk duizenden speelkaarten, (waaronder tientallen troeven) in beslag genomen. Daarnaast is er veel indirect bewijs gevonden, in de vorm van op schrift gestelde biedingen en contracten. Volgens de woordvoerster, Nel Gaatnat, heeft justitie hiermee een "prima slag" toegebracht aan dit blijkbaar landelijk opererende netwerk: "Ze zijn flink down gegaan."

De politie kwam het netwerk op het spoor in een minder belangrijk onderzoek, dat naar de ontvoering van Claudia Melchers, wier familie volgens bronnen banden met de bridgewereld zou onderhouden. De familie Melchers ontkent dit overigens in alle toonaarden. Advocaat Hans Atout meldt desgevraagd dat "de Melchers meer dan genoeg hebben van het schoppen door de media. Die hartenvreters gooien daarmee hun eigen ruiten in. Laat de Melchers nou maar lekker hun eigen klavers jassen."

In een bij de Belgische VRT afgeleverde videoboodschap laat een onbekende en gemaskerde man, die zegt namens de internationaal gesignaleerde bridger Big Slem te spreken, weten dat er nog veel slapende bridgecellen, zogenaamde dummy's, in Nederland actief zijn. "Jullie hebben een slag gewonnen, maar zullen het potje verliezen," verklaarde hij dreigend.

Leuke site echt de moeite waard om eens te kijken
Bron: Visinhetnet