Was Kama Sutra worm hype gerechtvaardigd?

Ma 6 Februari 2006 01:08 | Frank | 2564 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De Italiaanse gemeente Milaan schakelde gisteren uit voorzorg haar netwerk uit, omdat veel van de 10.000 computers met de Blackworm (Nyxem.E, Kama Sutra, MyWife en CME-24) besmet waren. Ondanks alle voorspelde doemscenario's blijkt de schade wereldwijd echter mee te vallen. Nu werd de worm door verschillende anti-virusaanbieders nooit als een echte dreiging gezien, maar kreeg het vanwege de pornografische bijlages en prikkelende naam wel veel media aandacht.

Security experts discussieren nu of alle aandacht wel gewenst was en er niet voor zorgt dat computergebruikers straks niet meer reageren op echte waarschuwingen, omdat voorgaande wormen geen gevaar bleken.

Volgens andere security experts heeft alle aandacht er juist voor gezorgd dat thuisgebruikers hun computers gingen controleren. "De realiteit is dat er honderdduizenden computers vandaag hadden kunnen zijn met corrupte bestanden. We hebben echter slechts een handjevol meldingen, en dat is het duidelijke bewijs voor de gezamenlijke inzet van de security gemeenschap" zegt Ken Dunham van iDefense.

Toch houdt het Finse F-Secure nog een slag om de hand, omdat thuisgebruikers die dit weekend of volgende week hun computer pas aanzetten mogelijk nog getroffen kunnen worden.
Bron: Security.nl