Risico op blokkade van bankrekening

Zo 24 September 2006 10:56 | Frank | 3278 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM - Meer dan één miljoen bankklanten lopen het risico straks niet meer bij hun geld te kunnen. Dat dreigt als zij zich niet voor 31 december alsnog bij hun eigen bank identificeren.


Pinnen, bedragen overmaken, je spaargeld ophalen, alles kan worden geblokkeerd, bevestigen Postbank en de SNS Bank. De identificatieplicht is enkele jaren geleden ingevoerd om terrorisme en witwassen te voorkomen.

Alleen al bij de Rabobank en de ABN Amro samen gaat het om meer dan één miljoen rekeninghouders die zich nog niet met paspoort, rijbewijs of identiteitskaart aan de balie hebben gemeld.

Campagnes
Banken starten met campagnes om op de uiterste consequenties te wijzen. "We zullen eerst drie à vier keer een herinnering sturen", zegt woordvoerster Elbrich Raessen van SNS Bank. " De rekeningen blokkeren gebeurt alleen in het uiterste geval. Op zijn vroegst in het voorjaar van 2007."

Slechts een derde van alle klanten van SNS heeft zich al geïdentificeerd. Het afsluiten van rekeningen gebeurt overigens alleen op aanwijzing van toezichthouder De Nederlandsche Bank. Na 31 december zullen de banken de 'spoorloze rekeninghouders' aan DNB voorleggen.

ik moest me altijd legitimeren als ik een rekening wilde openen vreemd bericht dit

Bron: Telegraaf