Verzekeren tegen ontvoeringen door buitenaardse wezens

Do 27 April 2006 23:29 | Frank | 8155 keer bekeken | 1 reactie | 1 x aanbevolen
Het is al langer een publiek geheim dat een rits sterren uit de showbusiness hun 'talenten' (stem, borsten, billen) laten verzekeren. Vooral in de VS en Groot-Brittannië bieden de verzekeraars de meest eigenaardige verzekeringen aan. Ze staan open voor alle suggesties...op voorwaarde dat er met klinkende munt betaald wordt. Van een verzekering tegen ontvoeringen door buitenaardse wezens tot verzekeringen tegen aanvallen door wilde dieren, alles behoort tot de mogelijkheden.


Een verzekering tegen ontvoeringen door buitenaardse wezens kan ons zeer eigenaardig in de oren klinken, maar onderzoeken hebben uitgewezen dat heel wat Amerikanen geloven in het bestaan van deze wezens en de UFO's, hun onbekende transportmiddelen. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen en gewiekste zakenmannen denken het gat in de markt gevonden te hebben door het aanbieden van verzekeringen tegen ontvoeringen.

Ze zullen er ongetwijfeld geld mee binnenhalen, maar mij blijft het toch een raadsel hoe de verzekerden ooit kunnen aantonen dat ze ontvoerd werden door buitenaardse wezens. In ieder geval zal er niet al te veel moeten uitbetaald worden door deze verzekeraars. Er bestaan trouwens nog vormen van verzekeringen die met gevaren uit de ruimte te maken hebben. Zo bestaan er verzekeringen tegen het risico van een satelliet op je dak te krijgen en laten Russische en Amerikaanse ruimtevaartorganisaties zich indekken wanneer één of ander ruimtetuig naar de aarde terugkeert. Het tuig moest eens in een dichtbevolkte wijk terechtkomen.

Ook bedrijven laten zich tegen de meest vreemde risico's indekken. Vooral in de Verenigde Staten durft men ver gaan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de 'procescultuur' in de VS. Voor het minste spannen mensen rechtszaken in en daarbij worden vaak exorbitante compensatievergoedingen toegekend. Sommige advocatenkantoren houden zich zelfs uitsluitend bezig met rechtszaken tegen bedrijven. Een advocaat krijgt in de VS immers een percentage van toegekende smartengelden. Denk maar aan de processen tegen tabaksfabrikanten, die geconfronteerd werden met torenhoge compensatievergoedingen en uiteindelijk een gigantische som vrijmaakten voor een speciaal fonds om rechtszaken te vermijden. Bedrijven durven zich ook indekken tegen mogelijke verliezen. Whiskyproducent Cutty Sark liet zich verzekeren tegen de mogelijke uitbetaling van een miljoenenpremie, die de firma uitloofde voor de persoon die het monster van Loch Ness zou vangen.No business like showbusiness
In de wereld van glamour en glitter springt men ook gul om met verzekeringspremies. Televisieproducenten laten zich indekken voor de uitbetaling van prijzengeld bij quizzen, zoals 'Wie wordt multimiljonair?'. Ook tegen het drugsgebruik van sterren kan men zich verzekeren. De producenten van 'Ally McBeal' lieten zich verzekeren tegen mogelijke verliezen door oponthoud en vertraging omwille van het drugsgebruik van acteur Robert Downey Jr. Ze lieten zich hiervoor inspireren door het voorbeeld van verschillende filmstudio's die ooit hetzelfde deden met betrekking tot het drugsgebruik van Marilyn Monroe.

Heel wat sterren laten ook hun 'talenten' verzekeren. De geruchtenmolen is in dit geval niet bij te houden. Het begon al in het Hollywood van de jaren '20. Als één van de eerste sterren die op de boot sprong, noemt men vaak acteur Ben Turpin die zijn schele ogen, zijn handelskenmerk, liet verzekeren voor het geval ze ooit weer recht zouden komen te staan. Heel wat sterren lieten hun stem verzekeren, van Marlène Dietrich tot Bruce Springsteen. Of Helmut Lotti hun voorbeeld volgde is niet geweten. Ook andere lichaamsdelen komen in aanmerking. De rondborstige Dolly Parton liet bijvoorbeeld in de jaren '80 haar voorgevel verzekeren en van Betty Grable wordt verteld dat ze haar benen liet verzekeren. Het is wel ongemeen moeilijk om geruchten en feiten te onderscheiden. Sommige sterren bevestigden met de glimlach de verhalen, anderen ontkennen nog steeds in alle toonaarden. De geruchtenmolen van de roddelpers bleef evenwel haar werk doen. Van Jennifer Lopez deden bijvoorbeeld de wildste geruchten de ronde (verzekering van haar achterwerk, gehele lichaam), maar de zangeres ontkende al meermaals dat deze geruchten ook maar een grond van waarheid zouden bevatten.


Paul Willems

Reacties

    Huh ??

    Vr 28 April 2006 18:27 | Webskater |

    Verzekeren tegen Alian opduction ?? wou dat ze mij nou  eens eindelijk  kwamen halen ..... Ik wacht al zo lang ..... voor mij dus nie nodig zo'n verzekering....  Ik zou zeggen Beem me up Scotty !!! Hoop alleen wel dat ze me weer thuis brengen.... anders effe anulerings verzekering afsluiten