Sabotagepoging Domino Day verijdeld

zondag 20 november 2005 15:23 | Frank | 2514 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

(Novum) - Een beveiliger van het Friesland Expo Centre in Leeuwarden heeft vrijdag een poging verijdeld om Domino Day te saboteren. Twee mannen uit Eindhoven probeerden negentien muizen in een pizzadoos naar binnen te smokkelen, meldt de Friese politie zaterdag.

De mannen verklaarden tegenover de politie de wereldrecordpoging te hebben willen saboteren, omdat de laatste dagen 'veel aandacht' werd besteed aan een mus die werd doodgeschoten tijdens de voorbereidingen van Domino Day. Het musje gooide maandag 25 duizend stenen om en bracht daarmee volgens de organisatie de recordpoging in gevaar.

De weblog Geenstijl loofde na het doodschieten van de mus duizend euro uit voor de persoon die minstens één miljoen dominosteentjes zou omgooien. Radio-dj Ruud de Wild van Radio 538 verhoogde de beloning met drieduizend euro uit eigen zak.

De mannen van 21 en 24 jaar hadden zich met drie pizzadozen bij de ingang gemeld. In de dozen zouden pizza's zitten die waren bestemd voor de organisatie van Domino Day. Bij controle trof een beveiligingsmedewerker in een van de dozen muizen aan. De Eindhovenaren zijn na verhoor vrijgelaten.

De wereldrecordpoging is vrijdag geslaagd. Ruim 4,1 miljoen stenen vielen om, waarmee het oude record van 3,9 miljoen stenen werd gebroken. SBS 6 meldt dat gemiddeld 2,4 miljoen mensen naar de uitzending hebben gekeken.

Bron: Nieuws.nl
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

Om radicaal vrij te zijn van angst, moet je je bewust zijn van angst en deze met rust laten, zonder enig oordeel, zonder te proberen er iets aan te doen. Juist het weten dat daar angst is en stil te zijn, brengt een fundamentele revolutie teweeg waarin angst geen enkele plaats meer heeft.
J. Krishnamurti